Nazistiske overfald i Svendborg

Flere borgere har de seneste dage været udsat for chikane og vold fra nazister i Svendborg. Venstrefløjsgruppen Rebel har indkaldt til stormøde for at få stoppet nazisterne.

Frygt for ny nazirede

Flere borgere har de seneste dage været udsat for chikane og vold fra nazister i Svendborg. Venstrefløjsgruppen Rebel har indkaldt til stormøde for at få stoppet nazisterne.

Nazisterne har måske fået et nyt tilholdsted i Svendborg. For få dage siden hang der et nazistisk flag i et vindue i Vestergade. Flaget er taget ned nu. Men venstrefløjsgruppen Rebel frygter alligevel, at en ny nazistisk gruppe er ved at etablere sig i Svendborg.

Herbert Boisen, fra Svendborg Politi bekræfter, at der er sket en gruppering omkring et bestemt hus i Svendborg. Men han vil ikke sige, at Svendborg har fået en ny nazirede.

"Der er en mand i Vestergade, der tilsyneladende er meget gode venner med nogle nazister. Vi har også registeret, at vi kender én af personerne fra nazisternes tilholdsted på Langeland. Men jeg tror ikke, det er et nyt nazistisk tilholdsted", siger Herbert Boisen.

Flere episoder og voldelige overfald de senere dage bestyrker mistanken om, at nazisterne er rykke ind i Svendborg.

Medlem af enhedslisten Jesper Kiel blev torsdag overfaldet i sit hjem af en gruppe nazister. En mand "heilede" uden for hans dør, og der blev kastet flasker mod husets facade.

Ifølge Rebel blev en 18-årig pige torsdag aften omringet af en gruppe nazister i Svendborg bymidte. Pigen fik et blåt øje af en af mændene fra gruppen. Samme aften blev en ung mand jaget rundt i byen af samme gruppe.

Fredag gik det ud over et etnisk ægtepar, der blev chikaneret af en gruppe unge mænd, og lørdag blev Rebels lokale udsat for hærværk med blandt andet hvid maling.

Svendborg Politi har ikke modtaget nogen anmeldelser om vold, men har tilgengæld modtaget to anmeldelser om hærværk. Både Rebel og gruppen omkring Vestergade har anmeldt hinanden for hærværk mod hinandens huse.

Episoderne får nu Rebel til at afholde et møde om situationen. Mødet er ikke bare for venstrefløjen, også fagforeninger, partier og foreninger er inviteret til mødet tirsdag 24. oktober.

"Vi skal have stoppet ethvert opløb til nye nazistiske tilholdsteder i Svendborg. Derfor er det vigtigt, at mange kommer til mødet på næste tirsdag", siger Marlene Osther fra Rebel-Svendborg.

Oversigt

    Oversigt