N'Doye skaffer kynisk FCK-sejr i storkamp

FCK var kyniske i deres afslutninger i en underholdende topkamp mod OB. N'Doye blev dobbelt målscorer i 3-2-sejren.

OB og FC København leverede søndag aften et brag af en kamp på Tre For Park i Odense. FCK førte med 2-0 i midten af første halvleg, men fynboerne viste fin moral og fight og fik vendt kampen til resultatet 2-2. Alligevel vandt FC København, da Dame N'Doye afgjorde kampen kort før tid.

Kampen var en topkamp værdig, hvilket gav god underholdning til de 11.187 fremmødte tilskuere. Midt i første halvleg så det ud til, at FC København ville få en overraskende nem sejr, da først Dame N'Doye havde scoret mod et passivt OB-forsvar og herefter Jesper Grønkjær efter et skidt boldtab af Eric Djemba-Djemba.

Islandske Rurik Gislason gav dog fynboerne håbet tilbage, da han efter en halv times spil reducerede til 1-2 efter flot forarbejde af Peter Utaka. Det gav hjemmeholdet gejst, og herefter var det OB der dominerede kampen. Hjemmeholdet blev mere aggressivt og vandt nærkampene, hvilket pressede udeholdet tilbage på banen.

Derfor var det også fortjent, da Hans Henrik Andreasen steg til vejrs og udlignede på et hovedstød til 2-2. Espen Ruud, der måtte spille det meste af kampen på venstre back, da anfører Chris Sørensen udgik med en skade, spillede fremragende, og det var da også ham, der lagde bolden ind i panden på Hans Henrik Andreasen.

Gennem resten af kampen lå det i luften, at det var OB, der måtte score, hvis der skulle findes en vinder. FCK virkede rystet over OB's comeback, og der måtte en flot redning til af Johan Wiland til for at afværge et forsøg af OB's Kalilou Traoré.

Til sidst viste FC København dog, hvorfor det er et tophold. Dame N'Doye tog flot bolden med sig efter en aflevering fra Claudemir og scorede til københavnsk 3-2-sejr.

Dermed rykker FC København op på førstepladsen i Superligaen med ti point, mens OB er placeret helt nede på niendepladsen med fire point.