I det fynske folks tjeneste

Ned med øllerne: Røde Kors et stykke fra målet

Igen i år samler Røde Kors pant ind på Tinderbox. Men festivalgæsterne skal aflevere rigtig meget pant lørdag aften, hvis indsamlingsmålet skal nås.

00:30

Video: Ken Petersen

Der er opsat pantindsamlingsbokse mange steder på festivalpladsen, og derudover har frivillige fra Dansk Røde Kors travlt med at sikre sig pant fra de tørstige festivalgæster.

- Vi har samlet for omkring 60.000 kroner pant ind på de to første dage, men der er stadig et stykke fra sidste års resultat på 112.000 kroner, siger Louise Holk, der er marketingskonsulent i Røde Kors. 

Hård konkurrence i år

I forhold til sidste år har Røde Kors opsat langt flere bokse på pladsen, og antallet af frivillige indsamlere med gule veste og propelhatte er øget fra 10 sidste år til 60 i år.

- Lørdag er en stærk dag. Folk vil gerne give den gas den sidste aften, og de fleste har fri i morgen, så det er absolut realistisk, at vi slår resultatet fra sidste år, siger Louise Holk.

For to kroner kan en beboer i et slumområde i et fattigt land få 40 liter rent vand,

Louise Holk, Røde Kors

Men i forhold til sidste år er konkurrencen for den humanitære organisation blevet væsentligt hårdere.

- Festivalen er nu etableret, og der er rigtig mange private indsamlere, som vi er i konkurrence med om at få fingre i panten. Det betyder rigtig meget, og gør det sværere for os, siger Louise Holk.

Hovedparten af de indsamlede penge ryger direkte i Røde Kors katastrofefond, så organisationen kan handle øjeblikkeligt næste gang, der opstår en katastrofesituation et sted i verden.

For den enkelte festivalgæst kan det virke ubetydeligt at smide et plastikglas til to kroner i en af indsamlingsboksene fra Røde Kors, men selv små beløb kan gøre en stor forskel.

- For to kroner kan en beboer i et slumområde i et fattigt land få 40 liter rent vand, og det kan sagtens være forskellen på liv og død. Derfor er et hvert plastikkrus et vigtigt bidrag, siger Louise Holk. 

03:25 Luk video