Nedbrændt iværksætterhus bliver ikke genrejst

Munk House i Hjallese, der blev fuldstændig ødelagt af en voldsom brand 2. april, bliver ryddet og solgt. Iværksætterne har fået nye lokaler.

Det nedbrændte iværksætterhus Munk House i Hjallese i Odense genrejses ikke, efter det er blevet revet ned. 

Huset brændte voldsomt 2. april, og ejeren af bygningen har efter dialog med forsikringsselskabet besluttet at rydde og sælge grunden.

- Det er et rent praktisk spørgsmål om, at vi nu er i en helt anden situation, end vi var tidligere, siger Helge Munk til TV 2/Fyn. 

- Jeg har ikke et miljø, jeg kan tilbyde en masse iværksættere. Det skal først bygges op, forklarer han.

Sådan så det ud, da branden rasede. 
Fotograf: Privatfoto: Danny Larsen
Der var kraftig røgudvikling fra bygningen. 

Iværksættere genhuset

Da branden opstod, holdt en lang række iværksættere til i Munk House på Egelundvej. De blev dog - med hjælp fra offentligheden - flyttet over i andre lokaler, hvor de har holdt til siden. 

- Alle sammen er flyttet ud. Det var jeg utrolig glad for, at vi fik så meget støtte dengang. I løbet af en uge blev de placeret i mange af de miljøer, som allerede findes. Det vil sige, de er godt i gang, og så vil det være rimelig dumt, hvis de skyldte mig et eller andet. Det gør de ikke. De skal bare blive og have fuldt drej på, siger Helge Munk.  

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden 2. april. Én person blev dog kørt til Odense Universitetshospital til observation for røgforgiftning. 

Branden opstod ifølge politiet sandsynligvis på grund af et cigaretskod, der blev smidt på tagterrassen.  Det tog flere timer at få den voldsomme brand under kontrol.

Oversigt

    Oversigt