Nederlag til Nicki Pedersen og co.

Det danske speedwaylandshold blev nummer sidst i VM-finalen, mens de polske værter vandt guld.

Det danske speedwaylandshold formåede ikke at hente en medalje, da holdet lørdag aften kørte finale ved hold-VM i Gorzow i Polen.

Danmark måtte efter en sløj aften nøjes med fjerde- og sidstepladsen med 29 point, mens de polske værter med 51 point for tredje år i træk kørte med VM-guldet.

Den danske nedtur kulminerede i næstsidste heat, da Nicki Pedersen styrtede fra en andenplads og fik nul point. Samtidig sikrede Polens Jaroslaw Hampel VM-guldet til værterne ved at vinde heatet.

Før sidste heat havde Danmark fortsat en spinkel mulighed for at vinde bronze, men den danske topscorer med 10 point, Kenneth Bjerre, måtte nøjes med tredjepladsen i heatet.

Australien førte længe løbet, men måtte med 45 point nøjes med sølvet. Sverige vandt bronze med 30 point.

Det danske hold med Mads Korneliussen, Bjarne Pedersen, Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen og Kenneth Bjerre havde generelt utroligt svært ved at komme først over målstregen i de 25 heats, hvor det blot blev til tre danske sejre.

Manglende agressivitet

Danskerne manglede aggressivitet i afgørende situationer, og flere gange så man de danske kørere blive overhalet i sidste sving før målstregen.

Favoritterne fra Polen så i begyndelsen ud til at have en dårlig dag, men efter otte heat uden sejr eksploderede stadion i Gorzow, da Polen vandt fem heat i træk.

Ikke mindst den individuelle verdensmester, Tomasz Gollob, brillerede i denne periode. Veteranen vandt tre af de fem heatsejre på stribe, heriblandt et heat som såkaldt joker, hvilket udløste seks point, dobbelt så mange som normalt.

De tre danske heatsejre blev vundet af Nicki Pedersen, Niels-Kristian Iversen og Kenneth Bjerre.

Oversigt

    Oversigt