I det fynske folks tjeneste

Nedrivning: Nu ryger alle ruinerne

01:41
01:12

Den gamle brugs i Turup bliver den første af flere bygninger i Assens Kommune der skal jævnes med jorden

1 af 3

Fynske kommuner går til kamp mod de ruiner, der skæmmer landsbyerne. Og én af de kommuner, der går til angreb på ruinerne, er Assens Kommune. Nu skal den gamle Turup Brugs jævnes med jorden.

Ni fynske kommuner har tilsammen fået godt 24 mio. kr. til at istandsætte eller nedrive de ruiner, der står og forfalder rundt om i kommunerne.

Assens Kommune har fået 3,5 mio. kr af ministeriet for by, bolig og landdistrikter. Og den første bygning, der kommer til at stå for skud, er Turup Brugs, der gik konkurs i 2012.

Beboerne i Turup er glade for, at bygningen bliver revet ned.

- Jeg er glad for, at kommunen nu river den ned, når det nu ikke kan være anderledes. Hvis ikke den blev revet ned, så kunne man jo frygte, at den var endt som rockerborg eller brugt til hashhandel, fortæller en af beboerne, som TV 2/FYN i dag har talt med.

Langeland er den kommune, der har fået det største beløb - nemlig 5,4 mio. kr. i støtte, mens Odense som den eneste kommune ikke har søgt.

Kommunerne skal selv spytte i kassen også, når bygningerne skal rives ned. Kommunerne skal nemlig selv betale 40 procent af udgifterne.

Ved du noget? Så send os et tip