Nedtur for Nicki

Kenneth Bjerre kom i finalen, men måtte nøjes med en tredjeplads ved grandprix i Sverige. Hampel vandt. Knap så godt gik det for Nicki Pedersen, som ikke formåede at vinde et eneste heat i grandprixet.

Kenneth Bjerre blev nummer tre og fik en plads på podiet ved det skandinaviske speedway-grandprix i svenske Målilla lørdag aften. Polske Jaroslaw Hampel blev sejrherre foran svenske Andreas Jonsson.

Dermed får Kenneth Bjerre 16 point i det samlede regnskab, hvor han avancerer til ottendepladsen, nu med 66 point.

Bjerre vandt suverænt sin semifinale foran Andreas Jonsson, men overraskende måtte australske Jason Crump, der ellers opnåede hele 16 point, se sig slået i den anden semifinale, hvor russiske Emil Sayfutdinov og polske Jaroslaw Hampel kom først over stregen.

Danskeren blev nummer tre i kvalifikationen efter netop Jason Crump og Andreas Jonsson, og Bjerre vandt tre af sine fem indledende heats.

Kenneth Bjerre mistede ellers værdifulde point, da han blev diskvalificeret fra et heat efter at have kørt ind i svenske Thomas Jonassons forhjul og dermed forårsaget et styrt.

Ikke desto mindre formåede Kenneth Bjerre altså at komme med i både semifinalen og finalen, hvor han altså måtte tage til takke med en plads som nummer tre.

Knap så godt gik det for Nicki Pedersen, som ikke formåede at vinde et eneste heat grandprixet. Kun tre point formåede den danske veteran at skrabe sammen i de indledende heats.

Han måtte derfor forlade grandprixet inden semifinalerne, og i den samlede stilling ligger den tidligere trefoldige verdensmester nu nummer ni med 59 point.

Den samlede VM-stilling føres fortsat suverænt af den amerikanske veteran Greg Hancock, som har 104 point. Jaroslaw Hampel indtager efter lørdagens sejr andenpladsen med 82 point.

Oversigt

    Oversigt