NEJ!: Ingen ældremad i kantinerne

De ansatte i Odense Kommune skal ikke spise ældremaden fra Odense Madservice i kantinerne. Det besluttede Odense Byråd sent onsdag aften.

Der kommer ikke vakuum-mad på borderne i Odenses kommunale kantiner i den nærmeste fremtid.

Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen havde ellers foreslået at de kommunalt ansatte skulle spise den samme mad, som de ældre i byen. Lavet i centralkøkkenet, Odense Madservice.

Ugen op til byrådsmødet havde der været positive tilkendegivelser fra partier på begge fløje, men der var ikke noget at tage fejl af, da afstemningen blev gennemført.

- Jeg fik et rungende nej fra hele byrådet, erkendte Alex Ahrendtsen.

På trods af den klare afgørelse har debatten dog sat tanker i gang. Odense Kommune bruger nemlig fem millioner kroner årligt på tilskud til kantinemad, så der kan være penge at spare.

- Der er en rigtig god idé i at se, om vi kan samtænke den produktion vi har af mad i centralkøkkenet i Ældre- og Handicapforvaltningen, og så de ti kantiner vi driver i By- og Kulturforvaltningen, så det synes vi bestemt, vi skal lave en analyse af, siger rådmand Steen Møller.

Også ældre- og handicaprådmand Jane Jegind vil have undersøgt mulighederne for at bruge Odense Madservice som leverandør til de kommunalt ansatte.

Oversigt

    Oversigt