Nervekrig om udkantssygehuse fortsætter

DF støtter Kristendemokraternes kamp for akutfunktioner i blandt andet Svendborg. Men regeringen står fast.

Kristendemokraternes Per Ørum Jørgensen kæmper en hård kamp for at bevare akutfunktionerne på en række sygehuse i Udkantsdanmark, men indtil videre må han gå tomhændet fra mødet med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Dermed tager parterne et nyt slag onsdag. Og her vil Per Ørum Jørgensen igen blive støttet af Dansk Folkeparti.

- Vi taler samme sprog som Per Ørum Jørgensen på det her punkt. Vi er også optaget af at sikre akutfunktionerne, siger Dansk Folkepartis finansordfører Kristian Thulesen Dahl.

Per Ørum Jørgensen har gjort sin stilling helt klar for regeringen:

Hvis ikke hans underskrifter på forringelser af efterløn, genindførelse af grænsekontrollen og regeringens strengere straffe for hjemmerøveri bliver omsat i velvilje til at bevare akutmodtagelse i yderområder, så er 2020-forhandlingerne slut.

- Vi sidder lidt på hver vores planet. Regeringen vil centralisere, Kristendemokraterne vil decentralisere sygehusområdet, lyder det fra Per Ørum Jørgensen.

- Jeg føler mig ikke imødekommet, men jeg kæmper videre, og omvendt har regeringen ikke afvist noget endnu, sagde han.

Kristendemokraternes enlige repræsentant i Folketinget sidder på det 90. og afgørende mandat, der kan stemme regeringens reformer hjem, men det er der to andre løsgængere, der også gør.

Det kan være medvirkende til, at Per Ørum Jørgensen endnu ikke vil komme med konkrete trusler om konsekvenserne af et muligt sammenbrud i forhandlingerne.

- Men vi udelukker intet, pointerer han.

Kristendemokraterne ønsker akutfunktionerne bevaret i Holstebro, Næstved og Svendborg. Det går stik imod regeringen og regionernes planer om at centralisere akutfunktionerne på færre supersygehuse i håb om at øge kvaliteten i behandlingen.

Oversigt

    Oversigt