VM-finale i Monaco: Micro Matic tabte til canadiere

Men Ernst & Young roser fynsk finalist for indsatsen i Entrepreneur of The Year

Tre gange har fynske virksomheder vundet den landsdækkende konkurrence i Entrepreneuer of The Year og dermed retten til at deltage ved VM i Monaco.

Men ligesom fynske Orifarm og Dinex - og i øvrigt alle tidligere danske deltagere i Monaco - fik danskerne heller ikke nogen guldmedalje med hjem til Danmark i år.

Det blev den canadiske virksomhed AGT Food & Ingredients med virksomhedsdirektør Murad Al-Katib i spidsen, der lørdag aften løb med sejren, oplyser Ernst & Youngs direktør for den danske udgave af Entrepreneuer of The Year, Søren Smedegaard Hvid fra Monaco.

- Micro Matic og direktør Søren Vilby har gjort det godt i de fire dage i Monaco og fået stor anerkendelse og respekt hos juryen, der skulle vælge en vinder blandt 49 succesfulde virksomheder fra lige så mange nationer, siger Søren Smedegaard Hvid. 

I de fire dage har virksomhedsejerne blandt andet skulle pitche deres virksomhed foran juryen.

Micro Matic er globalt ledende indenfor udstyr til udskænkning af fadøl, leverer til alle de store internationale bryggerier og sidder på 80 procent af verdensmarkedet. Hovedmarkedet er USA.

Micro Matic har sat rekord i vækst og har de sidste fire år fordoblet årets resultat fra 66 millioner kroner i 2011 til 136 millioner kroner i 2015.

Micro Matic har en position som globalt ledende inden for udstyr til udskænkning af fadøl og vandt den danske konkurrence, blandt andet "fordi det er lykkedes med en transformation af virksomheden gennem fokus på kerneforretningen og ved strategiske valg og fravalg", som det lød i begrundelsen.

Konkurrencen fandt sted på Hotel Fairmont i Monte Carlo i Monaco.

 

 

Oversigt

    Oversigt