Ni fynboer med på Verdensholdet

Efter et benhårdt udskillelsesforløb er 28 gymnaster fra hele landet udvalgt til DGIs ottende Verdenshold. Blandt de udtagne er fire piger og fem drenge fra Fyn.

Fyn har endnu engang markeret sig på gymnastikkens Danmarkskort. Ikke mindre end ni af de gymnaster, der er udtaget til DGIs Verdenshold 2010-2011, har adresse på Fyn.

180 gymnaster fra hele landet kæmpede om de 28 pladser på holdet til udtagelsesweekenden den 19.-21. februar i DGI-huset i Vejle. 40 gymnaster gik videre til en bruttotrup og personlige samtaler, der bl.a. skulle sikre, at gymnasterne kan fungere som ambassadør for dansk gymnastik og foreningsliv.

For mange gymnaster er Verdensholdet den største drøm.

- Jeg forventer at udvikle mig gymnastisk og som instruktør gennem opvisninger og workshops. Jeg glæder mig til at møde nye mennesker og danne sociale netværk for livet, siger Camilla Mølgaard Hansen fra Bolbro Gymnasterne.

Og Jacob Bidstrup supplerer:

- Jeg forventer en gymnastisk og personlig udvikling og et sammenhold, man ikke kan opnå andre steder. Og så glæder jeg mig til at rejse med andre, som brænder for det samme som mig selv.

De udvalgte gymnaster kan se frem til ti måneder med både hård træning og oplevelser for livet. Gymnasterne skal tilbringe tre måneder i USA, før turen går videre via Hawaii til lande som Japan, Kina, Singapore og Australien. Gymnasterne skal også rundt i Europa og på en omfattende Danmarksturne, inden den sidste opvisning i juni 2011.

Undervejs er der en lang række opvisninger og workshops. Turen stiller store krav til gymnasternes menneskelige kvaliteter og fysiske udholdenhed.

Oversigt

    Oversigt