Ni køer sultede ihjel - 18 aflivet

En ny dyremishandlingssag ruller nu ind over Fyn. En landmand fra Boltinge nær Ringe bliver sigtet for misrøgt, efter at politiet mandag fandt ni døde og 45 afmagrede køer på hans gård. Mandag eftermiddag fik politiet en anmeldelse om, at dyrene på gården muligvis vantrivedes. Og det viste sig at være rigtigt. Dyrene var sultet ihjel.

-

En landmand fra Boltinge nær Ringe bliver nu sigtet for misrøgt, efter at politiet mandag fandt ni døde og 45 afmagrede køer på hans gård. Mandag eftermiddag fik politiet en anmeldelse om, at dyrene på gården muligvis vantrivedes. Og det viste sig at være rigtigt.

18 køer blev sendt til øjeblikkelig aflivning på grund af deres tilstand. Fire af køerne kan slagtes normalt og resten af landmandens dyr skal sælges videre. Kredsdyrlægen, som blev tilkaldt, var ikke i tvivl om, at dyrene var døde af sult. Otte af køerne har ligget døde i mere end 10 dage.

- Det var absolut ikke et behageligt syn, der mødte os. Landmanden selv var også meget berørt af det hele, fortæller vicepolitikommissær, Svend Åge Rasmussen ved Ringe Politi.

Årsagen til misrøgten handler ikke om kroner og ører, mener Svend Åge Rasmussen, men om psykiske problemer.

- Landmanden har simpelthen ikke haft det daglige overskud til passe dyrene.

For kun en måned siden blev godt 275 grise fundet døde af sult på en gård i Flemløse.

- Det er dybt tragisk og uhyggeligt at tænke på, at sådan noget kan ske. Folk skal ikke være bange for at kaste håndklædet i ringen. De skal være bedre til at søge hjælp hos en rådgiver eller deres dyrlæge, inden det slår klik for dem, siger Torben Bang, formand for LandboFyn.

Der er stadig kvæg på gården i Boltinge, men politiet har sørget for at indsætte en vikar fra De fynske Landboforeni9nger, der passer på kvæget.

Landmanden vil nu blive sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, oplyser vagthavende ved Svendborg Politi.

Oversigt

    Oversigt