I det fynske folks tjeneste

Ni millioner til at styrke velfærdsteknologi

Foto: Arkiv / Ole Holbech

Virksomheder, der udvikler velfærdsteknologi, får ni millioner kroner af Region Syddanmark til at styrke deres eksport.

Pengene går til Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi, og til virksomheder, der udvikler løsninger, der fremmer borgernes muligheder for at blive i eget hjem, så længe de selv ønsker det.

- Lige siden regionernes oprettelse har vi i Region Syddanmark haft stor fokus på sundheds- og velfærdsteknologi. Vores fokuserede indsats har været med til at gøre os til en af Europas førende regioner inden for området. Med et yderligere skub kan vi sætte gang i eksporten af vores viden og teknologi, som kan bidrage til vækst i regionen. Det vil vi i Region Syddanmark selvfølgelig gerne støtte, siger Carl Holst(V), formand for regionsrådet.

Regionsrådet har bevilget i alt 8.975.000 kroner, og til netværket, hvor 70 virksomheder fra Region Syddanmark er med.

Virksomheder bidrager selv med 23 millioner kroner til eksportsatsningen.

- Det er klart, at netværket først og fremmest skal drives af og have rod i det private erhvervsliv. Det er helt fundamentalt, for ellers ville der ikke være meget fremtid i det. Derfor er jeg glad for, at virksomheder over hele landet vil deltage. Det giver os en unik mulighed for i fællesskab at udvikle endnu bedre løsninger i fremtiden, siger Carl Holst.

Ved du noget? Så send os et tip