I det fynske folks tjeneste

Nicki P.: Anede ikke jeg var i New Zealand

Fynske Nicki Pedersen fik lørdag morgen en tredjeplads - og en slem forskrækkelse - da det australske speedway grand prix blev kørt.

I heat 16 lå Pedersen i spidsen, da forfølgende Emil Sajfutdinov ramte et hul, mistede kontrollen, og kørte direkte ind i danskeren, som tog sig en gevaldig rulletur, hvor hovedet fik tørre tæsk i mødet med slaggerne.

Ambulancen blev sendt på banen, mens han fik behandling. Men speedwaykørere er et hårdført folkefærd, så Nicki Pedersen kom tilbage på cyklen - og siden i finalen, hvor han blev treer.

En hammer i hovedet

Men styrtet var ikke uden omkostninger, for da den tredobbelter verdensmester kom på benene, var de første tre heat slettet fra hukommelsen.
- Jeg fik en ordentlig hammer i hovedet, og jeg anede ikke, hvor jeg var. Jeg anede ikke, at jeg var i New Zealand, og måtte spørge gutterne, hvad der var sket, fortæller en forslået Nicki Pedersen til ekstrabladet.dk.

Helt øverst på podiet var det storfavoritten og sidste års verdensmester, amerikanske Greg Hancock, der med 22 point kunne løfte den gyldne pokal. Andenpladsen gik til Jaroslaw Hampel fra Polen. Nicki Pedersen fik 16 point.