I det fynske folks tjeneste

Nicki P. tæt på at opgive sæsonen

Nicki Pedersen er helt nede i kulkælderen efter endnu en grandprix-skuffelse. Han mener, at udelukkelsen i den første start i Torun var helt forkert.

Foto: arkiv

Meget tyder på, at tingene igen i år ikke går Nicki Pedersens vej. Den tidligere speedwayverdensmester har ikke haft fart i cyklen i år, og der var ikke megen forbedring at spore i lørdagens grandprix i polske Torun.

Ganske vist nåede Pedersen semifinalen, men her sluttede aftenen også. Og med 31 point op til den førende Tomasz Gollob i VM-stillingen, er chancen for et verdensmesterskab ved at være meget tynd.

- Jeg skulle gerne i nogle finaler igen, men lige nu er der ikke meget, der fungerer. Vi kæmper i teamet, men vi halter efter. Jeg kan godt se, at det her nok bliver en sæson, hvor jeg må slås for at overleve, og så må jeg komme tilbage med ny dynamit næste år, siger Nicki Pedersen.

Han blev udelukket i sin første start efter et sammenstød med landsmanden Hans Andersen. En dom, som Nicki Pedersen ikke forstod meget af.

- Det var en klar fejl. Hans kommer fint indenom, men der var jo ikke plads. Jeg ville ikke give mig, og så endte hans fodhviler i mit hjul. Men hvad skulle jeg gøre? siger Pedersen.

Hans Andersen mener omvendt ikke, at han kunne lastes for uheldet.

- Jeg kørte forbi ham ud af andet sving og var lidt foran ham, da vi kommer ned ad langsiden. Så skal jeg jo ikke lukke af for gassen. At fodhvileren rammer hans hjul, er bare uheldigt. Det var jo ikke, fordi jeg kørte ind i ham med vilje, siger Andersen.