Nicki P.: Tomme pladser kan koste speedway i Parken

Når der er mange tomme pladser, og lejen er høj, kan Nicki Pedersen godt se problemet med speedway i Parken.

Inden det danske grand prix i speedway blev skudt i gang i Parken lørdag aften, udtalte den tredobbelte danske verdensmester Nicki Pedersen, at nationalarenaen er bedst til at huse VM-serien, når den gæster Danmark.

Men med kun 15.507 solgte billetter til lørdagens arrangement kan 36-årige Pedersen godt se, at det ikke nødvendigvis giver mening at forny lejekontrakten med Parken Sport & Entertainment.

- Det er selvfølgelig sørgeligt, for der er en fantastisk stemning. Men jeg kan også godt se, at der ikke er fyldt fuldstændig op.

- Tingene skal køre rundt. Det her et omrejsende cirkus. Og er det for dyrt at leje Parken, og er der problemer med at få fyldt op, så kan jeg også godt se, at det er et problem, erkender den danske speedway-konge umiddelbart efter løbet.

Onsdag meddelte arrangøren BSI/IMG, at der var 70 procent sandsynlighed for, at den femårige kontrakt med Parken, der udløber denne sæson, ikke vil blive forlænget.

Årsagen er tilsyneladende, at parterne ikke kan få deres budgetter til at hænge sammen.

Operation director i BSI/IMG, Torben Olsen, der er søn af den danske speedway-legende, Ole Olsen, har udtalt, at det danske grand prix er et af de dyreste i VM-serien, fordi lejen af Parken er høj.

Derudover betyder det høje prisniveau i København, at mange udenlandske speedway-fans, jyder og fynboer vælger det danske grand prix fra.

Det var dog ikke kun tilskuertallet, der floppede i Parken lørdag aften.

For ingen af de tre danske grand prix-kørere, Nicki Pedersen, wildcard-køreren Michael Jepsen Jensen eller 31-årige Niels-Kristian Iversen, nåede videre til semifinalerne.

Og det gør ekstra ondt på Danmarks bedste tohjulede racerkører, at han ikke levede op til forventningerne i det sandsynligvis sidste speedway-ræs i Parken

- Jeg kan ikke få en bedre stemning, end jeg fik i aften. De er med mig hele vejen, og det er selvfølgelig også skuffende, at jeg så ikke præsterer - især også for mig selv, siger Nicki Pedersen.

Oversigt

    Oversigt