Nicki Pedersen misser sejren i Prag

Den danske speedwaystjerne Nicki Pedersen var i finalen ved det tjekkiske grandprix, men blev nummer fire.

Nicki Pedersen fik ikke sin fjerde triumf ved det tjekkiske grandprix i Prag.

Den danske speedway-stjerne kørte sig lørdag i finalen, hvor han dog endte på en fjerde- og sidsteplads.

Den regerende verdensmester, briten Tai Woffinden, vandt for andet år i Prag, hvor Nicki Pedersen senest sejrede i 2012.

Woffinden topper VM-stillingen sammen med amerikanske Greg Hancock. Begge har 46 point. Nicki Pedersen er godt med. Han har 44 point på fjerdepladsen.

Australske Darcy Ward var til at begynde med flyvende i Tjekkiet med lutter sejre i sine fem indledende heat. Med maksimum 15 point bragede han videre til semifinalerne, og Ward avancerede også hastigt i den samlede VM-stilling.

Inden grandprixet var han på en delt syvendeplads i den tætte topstrid, men da semifinalerne skulle starte, lå Ward alene nummer et.

Det lod Nicki Pedersen sig ikke ryste af i den første semifinale. Nicki Pedersen overhalede Ward og bookede en finaleplads via andenpladsen. Ward blev treer og missede finalen.

Niels-Kristian Iversen var også godt kørende med tre sejre i sine fem indledende heat. Med 12 point røg han sikkert med de otte bedste til semifinalerne. Nicki Pedersen gik videre med otte point. Men Iversen blev nummer tre i sin semifinale og missede dermed finalen.

Historisk set har Nicki Pedersen fejret store triumfer på netop banen i Prag. Han vandt det tjekkiske grandprix i 2007, 2008 og 2012. Sammenlagt syv gange har han nu været på podiet i Prag.

I den samlede VM-stilling var Nicki Pedersen på en delt andenplads inden lørdagens løb. Polske Krzysztof Kasprzak førte an, men han gik ikke videre til semifinalerne i Prag og mistede VM-føringen.

Kenneth Bjerre kom ikke videre til semifinalerne med blot fire point i de indledende heat.

Oversigt

    Oversigt