Nicki Pedersen satsede - og gik over stregen

Nicki Pedersen skulle bruge noget ekstra, hvis han skulle forvandle en håbløs startbane til flere point.

Det lignede et koncentrationssvigt af rang, da Nicki Pedersen i finalen ved det lettiske speedway-grandprix slap koblingen for tidligt og trillede ind i startsnoren.

Den slags udløser nemlig en automatisk diskvalifikation, men ifølge Pedersen selv var der tale om en kalkuleret risiko.

- Jeg skulle selvfølgelig have holdt stille og ventet på, at snoren gik op. Men jeg lå på bane tre, som havde været den ringeste hele aftenen, og så skulle der ske noget, hvis jeg skulle kunne følge med de andre.

- Derfor satsede jeg på at ramme starten optimalt, og det kiksede altså, siger Pedersen.

Han havde store problemer med at matche konkurrenterne i sine tre første indledende heat, og det viste sig at være en mekanisk defekt, der var årsagen.

- Jeg har en ny motor, der lige er kommet tilbage fra service, som der er åbenbart er noget galt med. Den kunne ikke holde farten.

- Det fandt vi først ud af efter tre heat, og så skiftede vi cykel, og så var der power i den igen.

- Det var ærgerligt, at vi skulle bruge så længe om at finde ud af det, men det var godt at se, at det ikke er formen, der fejler noget. Når jeg har grej, der fungerer, så laver jeg også resultater, siger fynboen.

Han ligger fortsat nummer fire i VM-stillingen, og dermed er en bronzemedalje stadig inden for rækkevidde.

- Det er også den, der er målet for de tre sidste løb. De to forreste kan jeg ikke hente, med mindre de selv smider det væk.

Den førende Tai Woffinden har 117 point, tæt fulgt af Emil Sayfutdinov med 114 point. Polske Jaroslaw Hampel har 96 point, mens Pedersen har 94 point.

Oversigt

    Oversigt