Nicki Pedersen sparket ud af engelsk klub

Speedwaykøreren Nicki Pedersen er mandag aften fyret i sin engelske klub. Pedersen-rival tager over i stedet.

Den tredobbelte speedway-verdensmester Nicki Pedersen fortsætter sin nedtur i denne sæson.

Mandag aften blev han således fyret i sin engelske klub Peterborough uden noget forudgående varsel.

Beskeden om fyringen blev givet til Nicki Pedersen via en e-mail fra Peterboroughs ejer, Rick Frost. Danskeren modtog mailen, kort inden han skulle køre klassikerløbet Tomicek Memorial i Prag.

Nyheden om fyringen bliver ganske givet forværret for Nickie Pedersen af, at hans mangeårige rival på alverdens speedwaybaner Hans Andersen tager over i Peterborough.

Hans Andersen har været klubløs i England siden en fyring i Coventry i april. Han har tidligere - over flere omgange - kørt for danskerklubben, og han begynder allerede i jobbet på torsdag med et løb i Swindon.

På sin hjemmeside skriver Nicki Pedersen, "at han er ked af over for klubbens fans, ikke at kunne få lov til at køre sæsonen færdig, og han er skuffet over måden, det endte på."

Pedersen kom til klubben midt i marts i år, efter han havde holdt et par års pause fra den engelske speedwayliga, Elite League.

Ansættelsen dengang kom i stand i 11. time, efter Peterborough i første omgang havde trukket sig fra ligaen i efteråret i protest mod en række nye regler for holdsammensætning.

I sidste øjeblik lykkedes det dog at finde et kompromis, og kort herefter kunne Nicki Pedersen præsenteres.

Fyringen af Pedersen betyder ikke, at han kommer til at gå arbejdsløs, da han fortsat skal køre løb for sine klubber i Danmark, Sverige, Polen og Tjekkiet.

Nicki Pedersen ligger for øjeblikket på en skuffende niendeplads i den samlede vm-stilling, der føres af amerikanske Greg Hancock.

Oversigt

    Oversigt