Nicki Pedersen taber finaleplads

Niels-Kristian Iversen sendte landsmanden Nicki Pedersen ud af det slovenske speedway-grand prix.

Nicki Pedersen har kurs mod podiet i dette års grandprix-serie i speedway og kunne have forbedret sine chancer for en VM-sølvmedalje i sæsonens tredjesidste løb, der blev kørt i slovenske Krsko.

Men trods en god start på aftenen rykkede han ikke afgørende i den samlede stilling.

Pedersen lavede ellers 13 point ud af 15 mulige i indledende og kunne dermed selv vælge sin bane i semifinalen.

Men inderbanen hjalp ikke fynboen, der måtte sig slået af landsmanden Niels-Kristian Iversen og dermed gik glip af finalen.

Iversen fulgte dermed op på sin gode form og ser ud til at slutte langt oppe i den samlede stilling, selv om det kun blev til en fjerdeplads i finalen.

Danskeren, der allerede har sikret sig en grand billet til næste års serie, ligger samlet nummer fem med 101 point.

Nicki Pedersen har 108 point på fjerdepladsen, hvilket er fire point færre end sin nærmeste konkurrent, polakken Jaroslaw Hampel.

Kampen om verdensmesterskabet synes dermed afgjort. Briten Tai Woffinden - der kun kom med i dette års grand prix-serie takket være et wild card - ser ikke længere ud til at kunne hentes.

22-årige Woffinden blev ganske vist kun nummer to i finalen efter Jaroslaw Hampel, men da hans nærmeste konkurrent, Emil Sayfutdinov, er skadet og formentlig ikke kører mere i denne sæson, har han reelt et forspring på 22 point.

Dermed vil Woffinden med stor sandsynlighed blive den første britiske verdensmester siden Mark Loram i 2000.

De to resterende grand prix-afdelinger køres i Stockholm og polske Torun.

Oversigt

    Oversigt