I det fynske folks tjeneste

Nicki tester speedwaycykel for første gang i to måneder

Den danske speedwaystjerne var tilbage på speedwaycyklen fredag og forventer snarlig afklaring om fremtid.

Nicki Pedersen ved ikke, om hans helbred fremover vil tillade speedway, eller om risikoen for miste førligheden er blevet for stor. Foto: Casper Christoffersen / Scanpix

Den tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen var fredag tilbage på en speedwaycykel, da han kørte træningsomgange i polske Leszno. Det var første gang siden sit alvorlige styrt, at den danske speedwaykører prøvede sig selv af.

- Det gik egentlig fint på banen, og jeg havde nakkekrave på.

- Jeg kunne godt mærke, at det er længe siden, at jeg har haft hjelm på, og jeg blev lidt træt i nakkemusklerne, siger Nicki Pedersen til Ekstra Bladet.

Uklar fremtid
Efter træningsrunderne gennemgik han nogle undersøgelser på et lokalt hospital, og herefter forventer Nicki Pedersen, at han snart vil træffe en beslutning om sin fremtid som speedwaykører.

- Mit hjerte vil køre speedway, men jeg lytter til, hvad der bliver sagt. Jeg får de polske røntgenbilleder med hjem til Danmark, og så må vi se, hvad de danske læger siger, lyder det fra Nicki Pedersen.

24. maj styrtede Nicki Pedersen i en dansk ligamatch i Holsted, og det har foreløbig kostet ham deltagelse i fire VM-grandprixer.

Læs også Kan miste førligheden: Nicki Pedersen overvejer karriere-stop

Nicki Pedersen pådrog sig et nyt brud på en nakkehvirvel, efter at han første gang brækkede nakkehvirvlen efter et grimt styrt i september i fjor.

Ved den lejlighed brækkede den 40-årige speedwaykører også det ene håndled, skulderbladet, fire ribben samt fik en hjernerystelse.

Førligheden i fare
Mandag i denne uge fik Nicki Pedersen grønt lys til at gøre comeback i speedway, men det var med beskeden om, at risikoen for at miste førlighed ved endnu et styrt er større.

- Jeg vil have svært ved at tilgive mig selv, hvis uheldet er ude, selv om jeg er blevet advaret. Det er første gang, jeg har den overvejelse, udtalte Nicki Pedersen, da han i sin tid havde fået den besked.

Derfor har Nicki Pedersen været i tænkeboks omkring sin fremtid i sporten, og det ventes, at han snart beslutter, om han fortsætter eller indstiller karrieren.