Nikolaj Jacobsen hylder forsvaret og muren Landin

Forsvarsspillerne gav Niklas Landin gode vilkår for at stå en pragtkamp mod Norge, mener den tidligere GOG-spiller og nu landstræner.

Landsholdstræner Nikolaj Jacobsen er meget tilfreds med, hvordan de danske håndboldherrer torsdag aften fuldstændig pillede selvtilliden ud af Norges viceverdensmestre i Brøndby Hallen.

I 24-19-sejren spillede forsvaret en stor kamp, og når nordmændene alligevel spillede sig igennem, havde de mistet troen på, at de kunne passere Niklas Landin i målet, vurderer Nikolaj Jacobsen.

- Jeg så mange fine ting fra holdet, og så er der rigtig mange ting, som ser endnu bedre ud, når ens målmand står en rigtig fin kamp. Det gjorde Niklas i dag.

- Men jeg synes også, at vi gav ham gode arbejdsbetingelser, for forsvaret arbejdede hårdt foran ham. Så jeg er meget tilfreds med, at vi kunne holde et så godt landshold nede på 19 mål.

- Det er rigtig flot, selv om vores målmand endte med at have et par redninger mere, end han burde have, siger landstræneren. 

I maj og juni stod Nikolaj Jacobsen for første gang i spidsen for landsholdet, og han mener allerede, at spillerne har forstået, hvordan han gerne vil have sit forsvar.

Stilmæssigt er det med et mere defensivt udgangspunkt, end det ofte var tilfældet under landstrænerens forgænger, Gudmundur Gudmundsson.

- Vi dækker lidt mere et system, som mange af spillerne også gør i deres klubber. Vi har stadigvæk aggressive backs, men som ikke bliver liggende så højt i lang tid ad gangen, som de måske har gjort tidligere.

- Vores midterzone er blevet mere kompakt, og jeg er meget tilfreds med, at René Toft Hansen og Henrik Møllgaard havde rigtig mange parader. Deres parader gjorde, at Niklas Landin turde tage sine hjørner inde i målet.

- Forsvaret fungerer allerede ret godt, men det ved jeg ikke, om jeg er overrasket over, siger Nikolaj Jacobsen.

Koncentrationen i angrebsspillet skal derimod løftes inden møderne med Polen og Frankrig i weekenden.

- Jeg synes faktisk, at vi havde et rigtig fint angrebsspil i perioder, og det snyder lidt, at vi kun lavede 24 mål.

- Vi brændte dog også lidt for meget. I første halvleg lavede vi for mange fejl i vores andenbølge.

- Det er klart, at der vil komme misforståelser og fejl, når vi kun har haft tre træninger til at implementere noget, der skal virke på en lidt længere bane, siger landstræneren

Oversigt

    Oversigt