I det fynske folks tjeneste

Nini Theilade hyldet i Oure

Den verdensberømte solodanser og balletpædagog Nini Theilade blev søndag hyldet med reception og forestilling på Idrætsskolerne i Oure. Hun underviser stadig i dans, selvom hun på tirsdag fylder 95 år,

Nini Theilade blev fejret på Idrætsskolerne i Oure

- Jeg har det som blommen i et æg. Jeg er vældig glad for at være på den her skole. De er gode ved mig, og jeg er virkelig glad for at være her, lyder det fra den 95-årige fødselar, der blev fejret med reception, taler og flere forestillinger.  

Blandt de mange, der hyldede Nini Theilade var skuespillerne Thure Lindhardt og Anders Nyborg, balletdanseren Vivi Flindt og forfatteren Lone Kühlmann, der i 2006 udgav en biografi om Nini Theiladen.

- Nini formidler ikke bare dansetrin. Hun formidler også livsgnist, engagement, vid og er en kvinde, der altid er til stede i det hun foretager sig, siger Anders Nyborg, der har modtaget balletundervisning af fødselaren.

Nini Theilade blev født i Indonesien i 1916. Hendes forældre tog hende til Danmark i 1926, hvor hun straks kastede sig over balleten. Hun har danset både i Danmark og på mange store scener i Europa. I dag er hun trods sin høje alder stadig underviser på Idrætsskolerne i Oure.

- Hun betyder utrolig meget. Hun bringer historie og en kunstnerisk ånd med sig. Eleverne får mulighed for at lære fra en levende legende, og det gør det hele mere relevant, siger Vidar Hansen, der er kunstnerisk leder af danselinjen på Idrætsskolerne i Oure.

Og selvom benene efterhånden skranter lidt, så føler hun sig stadig ung. 

- Jeg tænker ikke så meget over min alder, så ville jeg ligge i min seng eller sidde med min kat. Mit arbejde og de unge kolleger har holdt mig mental ung, siger Nini Theilade.