Nissehuesag skal granskes

Strandmølleskolen skal nu igen forklare sig efter den omdiskuterede morgensamling i december, hvor skolelederen fik to drenge til at tage tøjet af og derefter sagde, at han ville klippe deres tissemænd af.

Det er DR Fyn, der skriver, at Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet igen har bedt Strandmølleskolen i Assens om en redegørelse.

Den skal beskrive forløbet op til morgensamlingen den 17. december og de efterfølgende sanktioner mod skolens leder.

- Politiet ser et behov for at se nærmere på forløbet op til den 17., og vi har også fra anden side fået at vide, at der muligvis kan være relevant information om forløbet op til den 17. Og vi vil bare gerne være helt sikre på, at vi har alle relevante informationer, siger kontorchef i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, Peter Pannula Toft til TV 2/Fyn.

Sagen er også sendt til Folketingets Ombudsmand, der har bedt om flere oplysninger i sagen.

Skolens bestyrelse har tidligere fortalt, at der var tale om en "spontan afklædningsscene", hvor de to drenge fra en 2. klasse skulle "straffes" fordi de ikke havde nissehuer på. De blev derfor hevet op på scenen, hvor de skulle hoppe i en sort sæk og tage alt deres tøj af indtil de stod i underbukser. Skolelederen tog derefter en saks frem og sagde, at han ville klippe deres tissemænd af.

Sagen er også meldt til politiet, der nu vurderer om, der er grundlag for en straffesag mod skolelederen.

Den 2. januar fik skolelederen en skriftlig advarsel altså inden sagen blev kendt i medierne. Skolebestyrelsen har besluttet, at skolelederen ikke må stå for underholdningen på skolen og han må ikke have faste vikartimer længere.

Skolen skal komme med en redegørelse inden den 4. februar.

Oversigt

    Oversigt