Nødråb fra øko-landmænd

For at protestere mod salg af alt for billig mælk forærer de økologiske landmænd i dag deres produkter gratis til forbipasserende i de fire største byer.

Økologiske mælkeproducenter forærer torsdag middag deres produkter væk til forbipasserende i København, Århus, Odense og Aalborg.

Det sker i protest mod, at økologisk mælk for tiden sælges til under kostpris i landets fødevarebutikker.

Formanden for Økologisk Landsforening Evald Vestergaard siger, at udleveringen af den gratis mælk er en tak til forbrugerne og et forsøg på at få forbrugerne i tale om mælkepriskrigens konsekvenser.

- Der findes ingen vinder i mælkekrigen - kun tabere. Når økologisk mælk sælges under kostpris, betyder det færre økologiske landbrug, færre økologiske varer på hylderne til vores forbrugere og mindre natur og miljø. Vi betaler alle en høj pris for billig økomælk, siger Evald Vestergaard inden aktionen i København, Århus, Odense og Aalborg i tidsrummet kl. 11 til 13.

Økologerne mener, at forskellen på en fair mælkepris og en unfair mælkepris i butikkerne er cirka to kroner pr. liter økologisk mælk i dag. Priskrigen nåede højdepunktet for nylig, da kæden Lidl solgte tre liter konventionel mælk for kun otte kroner. Det var tidligere cirka-prisen for en liter økologisk mælk.

Økologerne appellerer til detailhandlen om at stoppe priskrigen.

Oversigt

    Oversigt