Feinschmeckerne holder elektrofest i gammelt pakhus

Der er ikke meget 'David Guetta' eller 'Avicii' på Phono Festival i Odense. Der er heller ingen tilfældige dj's, der afspiller andres musik. Det er kunstnerne selv, der opfører musik i nuet.

Er der mange penge i elektronisk musik? Ikke i den slags, der kan høres på Phono Festival i Odense. Her er det nemlig smalle kunstnere, som de færreste nok kender, der spiller. Alligevel mener Phonos projektleder, Anders Olesen, at Odense har brug for festivalen.

- Den er vild, og den giver kant til Odense. Kommunen går meget op i, at Odense skal være vild, og hvis der er noget, Phono kan, så er det at være vild og anderledes, siger Anders Olesen.

quote Det er ikke ting, der er optaget. Det er ingen, der spiller numre, andre har lavet

Troels Hastrup, Booker

Musik i nuet

Der er ingen grænser for hvilke undergenrer af elektronisk musik, der kan opleves på Phono. Derudover er festivalen også et opgør med tanken om, at en DJ bare står og trykker 'play' på en computer.

 

- Vi sørger for, at de kommer med noget nyt og spændende, og så booker vi dem kun til at spille live. Alle kunstnere, der spiller på vores hovedscene, opfører musikken i nuet. Det er ikke ting, der er optaget. Det er ingen, der spiller numre, andre har lavet, siger Troels Hastrup.

Phonos frivillige

Ligesom alle andre omkring festivalen arbejder Troels Hastrup frivilligt. Det er elektro-kærligheden, der driver værket.

- Det er lidt en 'reward', når man står og ser festivalen afvikle sig, og folk kommer og synes det er fedt. Det er ligesom en løn for mig, siger Troels Hastrup, som er booker for Phono Festival.

 
 
Foto: Morten Albek

Phono er så smal en festival, at der ikke er plads til en kommerciel forretning i det. Der er langt op til de store mainstream-festivaler som for eksempel Tinderbox, hvor gæsterne tælles i titusinder.

- Jeg håber, der kommer 6-700. Men jeg tror, der kommer 500 gæster per dag, siger Anders Olesen.

Phono Festival kan opleves i den gamle FAF-bygning fra torsdag aften til og med søndag 8. oktober.

 

 

Oversigt

    Oversigt