Nok at se på i mørket: OFF er klar med 111 film

Odense International Film Festival har mandag løftet sløret for årets 111 nøje udvalgte kortfilm, der vil udgøre årets konkurrence 2018.

Efter at have tygget sig i gennem flere end 2.600 kortfilm fra ikke færre end 101 lande har udvælgelses-juryen, bestående af festivalleder Birgitte Weinberger, manuskriptforfatter Christian Gamst Miller-Harris og animator Sara Koppel, skåret de mange film ned til 111 film.

De skal nu i konkurrence, når OFF18 afvikles mellem 27. august og 2. september. Og traditionen er der blandt de udvalgte film flere kendte skuespillere.

quote Vi vil bringe hele verden til OFF, ud i verden og ind i verdener.

Birgitte Weinberger, festivalleder, OFF

Tårnhøjt niveau

Udvælgelses-juryen har set mere end 649 timers film fordelt på 200 flere film end sidste år. Det understreger festivalens rivende udvikling og internationale position, siger festivalleder og medlem af præjuryen, Birgitte Weinberger:

- Vi har set et tårnhøjt niveau blandt de tilmeldte film, hvilket har gjort udvælgelsen af de 111 film meget, meget svær, siger Birgitte Weinberger og tilføjer, at det ikke kun er de bedste film, som juryen har ledt efter. Filmene indeholder også mangfoldighed og forskelligartethed:

- Vi vil bringe hele verden til OFF, ud i verden og ind i verdener. Vi vil gerne præsentere et udsnit af virkeligheden, som den også kan se ud – og det synes jeg, at vi gør med årets program, som spænder vidt i både nationaliteter, tematikker og fortælleformer.

De 111 film offentliggøres tirsdag.

Masser af fakta om OFF18

Oversigt

    Oversigt