Nordfyn: Franz Rohde ny udvalgsformand

En ny konstitueringsaftale i Nordfyns Kommune afsætter den hidtidige formand for Teknik og Miljøudvalget, René Lundegaard, og erstatter ham med den konservative Franz Rohde.

Den nye aftale er indgået med det smallest mulige flertal i byrådet. Bag aftalen står Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Tilsammen har de tre partier 13 mandater ud af byrådets 25.

- Jeg er tilfreds med at vi har fundet en løsning. Det har længe været kendt, at vi skulle have en ny formand for Teknik- og Miljøudvalget. Det får vi nu, siger borgmester Morten Andersen(V).

Dansk Folkepartis René Lundegaard blev afsat som formand i onsdags efter blot fem måneder på posten. Flertallet i kommunalbestyrelsen mistede tilliden til René Lundegard, da han i flere tilfælde handlede egenrådigt.

Blandt andet har han stoppet to anlægsprojekter og påført kommunen ekstra udgifter på 100.000 kroner. Desuden afblæste han en nedsættelse af hastigheden på en landevej, selvom forvaltningen og politiet anbefalede farten sat ned fra 70 km/t. til 60 km/t.

Dansk Folkeparti var i første omgang med i den nye konstitueringsaftale, og havde aftalt med de tre forligspartier, at aftalen skulle skrives under tirsdag. Men da partiet udbad sig yderligere betænkningstid, mistede Venstre, Liberal Alliance og Konservative tålmodigheden.

- Jeg havde da gerne set, at DF var med i aftalen. Jeg troede også, at vi havde en aftale efter vores møde i mandags, hvor alle fire partier nikkede ja til aftalen. Nu må DF selv svare på, hvorfor de ikke vil skrive under alligevel. Jeg vil ikke trække det længere, så nu laver vi tre andre partier en aftale. Det handler også om anstændighed, siger Morten Andersen.

Udover at Franz Rohde bliver ny formand for Teknik og Miljøudvalget betyder den nye aftale, at Venstre erstatter hans plads i Børne- og Ungeudvalget. Samtidig afgiver Venstre en plads i Teknik og Miljøudvalget, mens Jane Yndgaard fra DF får tilbudt næstformandsposten i Børne- og Ungeudvalget.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til aftalen fra René Lundegaard.

Oversigt

    Oversigt