Nordfyn til utrygge lodsejere: Tjek vores hjemmeside

Kommunen forsøger at berolige lodsejerne, hvoraf en del har stået frem for at fortælle om deres frustrationer over skitserede vådområder.

Nordfyns Kommune opfordrer utilfredse lodsejere til at søge information på kommunens hjemmeside, hvis de er bekymrede for, hvad der skal ske med deres jord.

Kommunen har derfor tirsdag aften udsendt en pressemeddelelse for at berolige lodsejerne, hvoraf en del af dem den seneste tid har stået frem på TV 2/FYN for at fortælle om deres frustrationer over, at de ikke har været inddraget i processen med at udarbejde skitseprojekter til vådområder

Lodsejerne fandt i foråret tilfældigvis ud af, at deres ejendomme var involveret i en række vådområdeprojekter, som anonymt var lækket til offentligheden.

- Jeg tager selvfølgelig til mig, hvis man mener, at processen har været forkert. Men det skal jeg først overbevises om, siger Franz Rohde.

Franz Rohde peger især på et enkelt forhold i forklaringen på, hvorfor der er skabt utryghed. 

- Vi ved, at nogle fortrolige dokumenter er lækket. Men ingen har fortalt mig præcist, hvad der er lækket, og til hvem. Så jeg ønsker bestemt ikke at forstyrre en masse borgere og lodsejere til stormøder med noget, der er irrelevant og er baseret på rygter. Men ønsker den enkelte lodsejer et møde med mig, siger jeg ikke nej, siger Franz Rohde.

 Også positive tilbagemeldinger

Kommunen har i overensstemmelse med den politiske beslutning først offentliggjort de fem mulige projekter, som kommunen har meldt ind til Vandoplandsstyregrupperne VOS, efter at alle lodsejere i områderne var kontaktet. Tilbagemeldingen fra Landbrugets interesseorganisation Centrovice er ikke så negativ, som TV 2/FYN dækning giver indtryk af, skriver kommunen i pressemeddelelsen.

- Der er både positive og negative lodsejere. Så sent som i dag er der modtaget en henvendelse fra en lodsejer, der ønsker at indgå positivt i indsatsen for at tilvejebringe vådområder. Og så er der også de lodsejere, der slår koldt vand i blodet og afventer resultatet af en forundersøgelse, skriver kommunen.

 

 

Oversigt

    Oversigt