I det fynske folks tjeneste

Nordfyns Kommune med i FilmFyn

Nordfyns Kommune har besluttet at opnå fuldgyldigt medlemskab af FilmFyn de kommende fire år med et årligt driftstilskud på 1,2 millioner kroner.

- FilmFyn er et godt projekt og vi håber det bliver en gevinst for Nordfyn, siger formanden for Sundheds-, Kultur-, og Fritidsudvalget Anne-Lise Sievers (F).

- Vi tror på konceptet, som FilmFyn har skabt, siger Nordfyns borgmester Morten Andersen (V), der mener at hele Fyn bør stå sammen om de gode initiativer.

Nordfyns Kommune har allerede haft en lille forsmag på nogle af de store filmprojekter, FilmFyn har skaffet til landsdelen.

Tirsdag aften afsluttede 1864-projektet sine historiske optagelser med en stort anlagt militærparade, der blev optaget på Egebjerggaard nord for Otterup.

-Vi er helt sikre på, at Nordfyns Kommune har mange muligheder at byde på for filmselskaberne, siger FilmFyns direktør Bo Damgaard, der sammen med de øvrige kommuner glæder sig over de nye synergier Nordfyns Kommune er med til at skabe for hele området.

Syv ud af 10 fynske kommuner bakker nu FilmFyn op. Det startede i på Sydfyn i 2003 med den snart historiske film, De grønne slagtere.

- FilmFyn har i dag stor betydning for produktionen af film og tv-drama i Danmark og opbakningen fra Nordfyns Kommune er et godt signal til landspolitikerne, når der næste år skal laves nye års-aftaler om dansk film på Christiansborg, siger Bo Damgaard.

Ved du noget? Så send os et tip