I det fynske folks tjeneste

Nordfyns Kommune nægter restauratører aktindsigt

01:31

Bogenses restauratører må ikke se detaljerne i en forpagtningsaftale om denne restaurant, og derfor har de meldt Bogense Kommune til Konkurrencestyrelsen.

1 af 2

En ekspert i forvaltningsret på Syddansk Universitet sår tvivl om Nordfyn Kommunes ret til at nægte en restauratør agtindsigt i en sag om en forpagtningsaftale. Kommunen vil ikke lægge tallene frem, og nu er sagen meldt til Konkurrencestyrelsen.

På SDU undrer ekspert i forvaltningsret adjunkt Rikke Gottrup fra juridisk institut sig over Nordfyn Kommunes afslag til de lokale restauratørers anmodning om aktindsigt i en forpagtningsaftale.

Den paragraf som kommunen anvender i afslaget må nemlig ikke bruges i flæng som kommunen gør i denne sag, mener Rikke Gottrup:

- Som jeg umiddelbart ser dette afslag, så er det en generel begrundelse, der ikke opfylder de krav der er til en konkretisering. Der er tidligere praksis på området, der er tidligere ombudsmandsudtalelser, der netop siger, at det ikke er tilstrækkeligt at vi henviser generelt. Der skal nogle konkrete holdepunkter, en konkretisering i den enkelte sag, der gør, at man har fundet det nødvendigt at tilbageholde oplysninger.

Bekymring i Bogense

Restauratørerne i Bogense er bekymrede over, om kommunen har givet forpagteren på Restaurant Gasten på marinaen så lempelige vilkår, at de er udsat for unfair konkurrence.

Men kommunen vil ikke ud med tallene, og den holdning holder de fast i.

- Den konkrete begrundelse er, at det her er et udbud som på et tidspunkt skal genforhandles. Og det er vores vurdering, at hvis vi lægger de tal frem, jamen så er vi med til at svække vores økonomiske position fremadrettet, siger borgmester Morten Andersen (V).

Sagen er meldt til Konkurrencestyrelsen af restauratørernes brancheforening DRC.

Ved du noget? Så send os et tip