Nordfyns unge: - Alle politikerne siger det samme

Til Stem'rnes valgdebat var der lidt for meget bla bla bla, synes eleverne på Nordfyns Gymnasium.

- Jeg synes, det reelle problem er, at jeg føler meget, de siger det samme. Jeg kan ikke kende forskel på, om man er fra Enhedslisten eller Nye Borgerlige, var den kritiske kommentar fra publikummet til fredagens Stem'rne-debat i Nordfyns Kommune.

quote Ja, selvfølgelig skal vi gøre noget ved grundvandet, men de kommer ikke med nogen konkrete forslag, der gør, at man kan se forskel på, hvilket parti og ideologi, de står for

Andreas fra Nordfyns Gymnasium

Samtlige gymnasieelever fra Nordfyns Gymnasium sad klar under debatten og deltog med spørgsmål og synspunkter, men ikke alle var blevet klogere på de forskellige partier ved valgmødets afslutning.

- De svarer meget generelt på det samme. Ja selvfølgelig skal vi gøre noget ved grundvandet, men de kommer ikke med nogen konkrete forslag, der gør, at man kan se forskel på, hvilket parti og ideologi, de står for, sagde Andreas fra Nordfyns Gymnasium. 

Sådan er det i kommunalpolitik

Kritikken blev sendt direkte fra stolerækkerne og op til de fremmødte politikere. De forsvarede sig med, at enighed er kendt i kommunalpolitik.

- Meget kommunalpolitik bliver besluttet ved et stort flertal, hvor alle partier er enige, sagde Hjalte Daniel Hansen fra Socialdemokratiet.

Han mener, at partiforskellene først bliver tydelige ved budgetforhandlinger.

Og partierne er måske også enige, fordi de alle vil prioritere alt. Sådan lød forklaringen fra Konservative.

- Vi er til hverdag rigtig enige, men især i valgkampen er vi rigtig enige om, at det hele skal prioriteres, sagde Kim Jensby fra Konservative og fortsatte:

- Det er mest på det landspolitiske, at man kan finde de store uenigheder.

Se et sammenklip af hele debatten her:

 

 

Oversigt

    Oversigt