I det fynske folks tjeneste

Nordfynsk historie på lossepladsen

40 års historie røg på lossepladsen, da Otterup Kommune tirsdag ryddede op

1 af 4

Tonsvis af nordfynsk historie røg tirsdag på lossepladsen. Og det helt med vilje - for der skal nemlig ryddes grundigt op inden Otterup Kommune bliver nedlagt om 35 dage.

Læs efter læs kommunal historie røg tirsdag ud fra kælderen på rådhuset i Otterup. Det samme skete samtidig på rådhusene i Søndersø og Bogense. For der skal være gjort plads til fremtiden, når Nordfyn kommune får liv den 1. januar næste år.

- Det er nemmere at få ryddet op nu. Det hjælper ikke at flytte en masse ubrugelig ting med til Nordfyns Kommune og så smide det ud senere, siger Oterups kommunaldirektør,John Therkelsen, der ledede dagens oprydningsslag. på forbrændingen.

Skatkammeret

 De tre nordfynske kommuner bruger op mod 25 millioner kroner på sammenlægnngen og en del af pengene går til oprydning.

Dagens oprydning omfattede både papirer, gamle arkiver, telefoner og gamle gaver.

- I vores skatkammer ligger vores gaver som fx tørklæder og slips. Men de har alle et påtryk med Otterup Kommune og det gamle byvåben, så det skal også ud, siger John Therkelsen.

Ingen skal dog frygte at de gamle sagsakter kommer til at flyde på gader og stræder. Alle papirer bliver kørt ud i en container som bliver bevogtet af en vagtmand indtil det bliver kørt

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.