Nordisk mesterskab i Quidditch: - Det er som håndbold på syre

Fredag og lørdag bliver der afholdt nordisk mesterskab i Quidditch. Turneringen er en del af Troldmandsfestivalen Magiske Dage. For første gang stiller et fynsk hold op.

Den velkendte Harry Potter-musik brager ud gennem fire store højtalere. En stor tribune med tilskuere venter på spillerne. De kommer ud af et stribet troldmandstelt. På banen ligger 14 gule og røde pinde klar. De skal forestille koste. Der bliver fløjtet og spillerne tager pindene op mellem benene, og så går spillet løs. 

Fredag og lørdag afholdes de nordiske mesterskaber i Quidditch. Spillere fra lande som Tyskland, Island og Norge er rejst til Odense for at dyste i den magiske troldmandssport kendt fra Harry Potter. 

For første gang stiller Fyns eneste Quidditchhold op i turneringen, Quidfyn. Josephine Grigoriou er en af holdets spillere. Det er hendes første Quidditchkampe nogensinde. 

- Jeg er spændt på på, hvor mange, der er bedre end mig, siger Josephine Grigoriou inden kampen. 

quote Jeg sammenligner Quidditch med andre sportsgrene som håndbold på syre, fangeleg, stikbold og rugby i en

Josephine Grigoriou

- Du ved godt, du ikke kan flyve, ik?

Hun startede på holdet for tre uger siden. Hun havde set flere Quidditchkampe til Magiske Dage sidste år, og at se de andre på banen gjorde, at hun fik lyst til at starte på fyns eneste hold.

Det er både det skøre og sammenholdet ved sporten, der tiltaler Josephine Grigoriou.

- Det er gøglet, det er mærkeligt og det er atypisk. Folk spørger mig en ekstra gang, når jeg siger, at jeg er startet til Quidditch. "Hvad er du startet til?" Quiddtich. Og så siger de: Du ved godt, du ikke kan flyve, ik?, griner Josephine Grigoriou. 

Quiddtich er mærkeligt, får Josephine Grigoriou at vide. 
Fotograf: Ken Petersen

- Jeg synes, det er fedt, fordi det er en niche, men man får lov til at være lige så meget på, som hvis det havde været en anden sportsgren, fortæller Josephine Grigoriou. 

Og hvis Quidditch skal sammenlignes med en anden sportsgren, er Josephine Grigoriou ikke i tvivl.

- Jeg sammenligner Quidditch med andre sportsgrene som håndbold på syre, fangeleg, stikbold og rugby i en, siger Josephine Grigoriou. 

Quidditch i virkeligheden

Det Gyldne Lyn afgjorde kampen

Josephine Grigoriou og de andre fra det fynske hold Quidfyn går på banen. Der er en grund til, at spillerne skal have tandbeskyttere på. Der bliver gået til den på banen, og spillerne tackler ofte hinanden. 

Men det rører ikke Josephine Grigoriou. Det synes hun kun er fedt. 

- Jeg er nok bare mærkelig, men jeg synes, at blå mærker er tegn på, at man har givet den gas på en bane, siger Josephine Grigorou. 

Kampen står lige mellem Quidfyn og deres svenske modstanderhold det meste af kampen. Der bliver brugt masser af baskere, der er bolde, som får de andre spillere til at falde af deres "koste". Falder man af sin kost, skal man tilbage til ens eget mål, for at komme tilbage til spillet og op på kosten igen. 

Men det svenske hold rykker dog fra det fynske Quidfyn og scorer en del flere point.

Det Gyldne Lyn kommer på banen. Og i Kongens Have i Odense er Det Gyldne Lyn ikke helt som i den magiske verden harry Potter verden. Lynet er en kvinde i en gul dragt. Hun har fået en sok med en tennisbold spændt bagpå. Det er sokken, der skal fanges. 

Det sørger det svenske modstanderhold for at gøre. Og hvis man kender til filmen, ved man også, at Det Gyldne Lyn giver mange point. 

Det fynske hold Quidfyn taber derfor til det svenske hold med et stutresultat på 180-90.  

Men det slår ikke Josephine Grigoriou ud:

- Det er okay. Vi er et rimeligt nyt hold, og vi har ikke haft særlig mange kampe inden, så vi ser det som en sindssygt god læring, men vi vil da altid gerne vinde. 

Og det, der betyder noget er oplevelsen og publikums opbakning.

Josephine Grigoriou er ikke kun med for at vinde. 
Fotograf: Ken Petersen

- Vi har publikum med, fordi vi er på hjemmebane, og det betyder næsten også mere, at vi kan have en sjov kamp, end at vi måske var taget til Tyskland og at vi vandt det hele, og inden havde været der til at heppe på os, det er sjovere, at der er en opbakning, siger Josephine Grigoriou.

Nordiske mesterskaber i Quidditch i Odense

Oversigt

    Oversigt