Nordiske mesterskaber i vandpolo i Odense

250 børn og unge fra hele Norden mødes i weekenden til Nordiske Mesterskaber i vandpolo for unge i Odense.

Her skal de dyste om at forsvare deres landes ære og tage en af de fire guldmedaljer med hjem.

Danmark er i år vært for de Nordiske Mesterskaber i vandpolo for ungdom, der afholdes hvert år i november.

250 børn og unge fra Litauen, Norge, Sverige, Tyskland, Finland og Danmark i aldersgrupperne U13, U15 og U17 mødes hen over tre dage for at spille det bedste vandpolo, de har lært.

- Det er en stor ære for den danske vandpolosektion at være vært for de Nordiske Mesterskaber for unge 2014. For få år siden deltog kun et par lande i én aldersgruppe, men turneringen er vokset gevaldigt. I år dyster hele 6 lande fra hele Norden i tre aldersgrupper, og der er endda en separat pigeturnering, siger Søren Elmstrøm, formand for vandpolosektionen under Dansk Svømmeunion.

Programmet for ungdomsmesterskaberne er tæt pakket og begynder allerede fredag eftermiddag med kampe i alle grupperne.

Åbningsceremonien er lørdag kl. 10.30, hvor der bliver budt velkommen af arrangørerne. Derefter bliver der spillet hele lørdag.

Søndag bliver der spillet finaler i U13-gruppen kl. 11, i U15-gruppen kl. 14, og i U17-gruppen kl. 16.

Håber på dansk guld

I 2013 kom det danske U15 og U17 landshold hjem fra Litauen med to bronzemedaljer.

I år stiller Danmark op i alle fire grupper. Det skulle derfor gerne blive til et par guldmedaljer på hjemmebane i Odense.

Dansk vandpolo er i øjeblikket i en udviklingsfase, hvor der især er fokus på ungdomsarbejdet og bredden i den lille sport.

Danmark har en unik international position inden for svømning, men der er også et stort udviklingspotentiale for små vandsportsgrene som for eksempel vandpolo.

- Ungdomsmesterskaberne er en kæmpe succes og tegn på det hårde arbejde, vandpoloforbundene laver for at fremme vandpolo og tiltrække unge spillere. Ungdomsspillerne er den vigtigste nøgle til fremtiden, og denne turnering viser, at der er en lovende fremtid for vandpoloudviklingen i alle de nordiske lande. Jeg er sikker på, at de unge ællinger vi ser spille vandpolo denne weekend vil vise sig at være morgendagens svaner, siger Søren Elstrøm.

Følgende lande deltager:

U13 - Finland - Litauen - TEAM Hamborg - Danmark

U15 - Finland - Litauen - Sverige - Danmark

U17 - Finland - Litauen - Sverige - Norge - Danmark

U17 piger - Finland - Sverige - Danmark

Oversigt

    Oversigt