I det fynske folks tjeneste

Nordiske mestre i mad

To elever fra Kold College har i denne weekend vundet guld ved de nordiske mesterskaber for kokke-elever i Trondheim i Norge.

Med ingredienser som jomfruhummer og rensdyr tryllede Nikolaj Wilhardt og Rasmus Egemose Kristensen i køkkenet og endte med guld om halsen.

Konkurrencen foregik fredag og lørdag og sværhedsgraden steg undervejs.

Fredag skulle de to fynske kokkelever, der til dagligt er i lære på henholdsvis Falsled Kro og Sortebro Kro, lave Cordon Bleu, og lørdag stod den på surprise-menu, hvor opgaven først blev præsenteret sammen med ingredienserne.

Til forret skulle der serveres jomfruhummer og muslinger samt Consomme Royale, der er en klar suppe med æggestand i midten, der er svær at lave.

Derefter fulgte rensdyr til hovedret og Crepes Suzette med vanilleparfait til dessert.

Og da vinderne skulle findes lørdag aften, så var det de to fynske kokkeelever, der havde gjort det bedst.