I det fynske folks tjeneste

Norman aftalte medalje med Cavendish

Det var et samarbejde mellem den fynske banerytter Lasse Norman og Mark Cavendish, der holdt rivalerne væk fra OL-podiet i omnium.

Mark Cavendish, Elia Viviani og den fynske banerytter Lasse Norman Hansen efter det afgørende løb.

Den fynske banerytter Lasse Norman Hansen lavede i det afsluttende pointløb en aftale med rivalen Mark Cavendish om at arbejde sammen, så de to rytteres OL-medaljer i omnium ikke kom i fare.

Fernando Gaviria, som er verdensmester i disciplinen, jagtede indædt feltet og var tæt på at komme op og snuppe en hel omgang, hvilket ville have givet colombianeren 20 point.

I sidste ende var det lidt usædvanlige samarbejde med til at holde Gaviria væk og sikre Lasse Norman bronzemedaljen, mens Mark Cavendish snuppede sølvet.

- Mark råbte, at jeg var nødt til at føre, hvis jeg ville have en medalje. Og jeg kiggede op på tavlen og så, at han sgu egentlig havde ret.

- Da de kom så stærkt bagfra, så var jeg nødt til at reagere, og så råbte jeg bare til ham, at vi begge var nødt til at føre.

Så måtte han få sølvmedaljen, siger Lasse Norman.

Ingen af de to kunne til slut true guldvinderen Elia Viviani, som var snu i hele pointløbet trods et styrt tidligt i løbet.

- Det var taktikken at være aggressiv fra start, og jeg synes, jeg fik meget ud af det. Jeg vandt to spurter undervejs og tog en omgang. På det tidspunkt var jeg helt oppe at snuse til Viviani.

- Han er rigtig hurtig og snu i spurterne, hvor jeg drager fordel af, at jeg er lidt stærkere og kan lide at komme ud at sidde, siger Lasse Norman.

Han henviser til, at han ret hurtigt hentede en omgang, hvilket bragte ham i spil til guldet, som han vandt ved OL i London for fire år siden.

Men det rakte altså ikke helt, og det er også okay, mener Lasse Norman Hansen.

- Jeg kan kun være tilfreds. Viviani viste sig som den stærkeste mand på dagen. Eller i hvert fald bedste mand på dagen.

- Jeg synes, jeg fik meget ud af de kræfter, jeg havde. Jeg kom med i medaljekampen ret tidligt i pointløbet, så jeg er tilfreds med bronzemedaljen.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, jeg ikke kunne tage sølvet. I sidste ende gjaldt det bare om at forsvare pladsen på podiet, fordi de kom stærkt bagfra, fastslår Lasse Norman.