Norsk rekrutteringsfirma lokker med job til Lindøfolk

Nordmændene har brug for uddannet arbejdskraft, og den kan sagtens komme fra Fyn, mener rekrutteringsfirma.  Norsk avis har et andet syn på sagen.

De fyrede Lindø-arbejdere kan med fordel søge nordpå, mener Svend Aage Hedensted fra Skandinavia-JOB. Rekrutteringsfirmaet samarbejder med Rett Bemanding og Odense Skibsstaalsværft for at skaffe jobs til ledige værftsarbejdere i Sverige og Norge. 
 
"Der er nemlig stadig mange job ledige i Norden, især mangler nordmændene ingeniører. Men også danske smede og andre håndværkere har gode muligheder for projektansættelser, fordi sproget og kulturen ikke er en hindring, forklarer Svend Aage Hedensted.

Men rekrutteringsfirmaet får modspil af den norske tv-station NRK1. Den skriver i en artikel under overskriften: "Tusenvis av arbeidsplassar i fare", at tusindvis af norske arbejdspladser i skibsindustrien hænger i en tynd tråd.  I 2006 blev der for eksempel indgået 81 nye aftaler, mens der i år kun er underskrevet 6 kontrakter.

Skandinavia-JOB mener nu nok, at de kan skaffe job til nogle hundrede fynboer. "Norge mangler 2000 ingeniører, og der er også brug for smede og svejsere." 

Rett Bemanding har hundrede mand ansat til at holde udkig efter kvalificeret arbejdskraft inden for for eksempel detailhandel, bygge og anlæg, it og offshore. Deriblandt specifikke jobs til de fyrede Lindø-arbejdere.

Læs den norske artikel her

Oversigt

    Oversigt