Nostalgi og crom i Fangel

Nostalgien og den højpolerede crom var i højsædet, da 500 mc-entusiaster i dag var samlet i Fangel for at nyde synet og lyden af gamle engelske motorcykler.

Triumph, BSA og Norton - en gang var de engelske motorcykler dominerende på de danske veje. I dag er de mest for entusiastiske samlere.

- Norton er min kærlighed. Jeg har fire maskiner som jeg har lavet for bunden selv. Den største glæde er at lave dem selv, at finde delene og samle den. Det er herligt, men min kone korser sig, siger Preben Hjort.
Men i dag kunne samlere af engelske motorcykler finde ligesindede i Fangel Forsamlingshus.

- Det giver et sus. Det er rigtig lækkert at der er så mange mennesker der stadig interesser sig for de engelske maskiner og kan lave dem, siger Palle Johansen, der er arrøngør af dagens Englænder Show.

Udover en stor udstilling af de restaurerede maskiner bød englændershowet på foredrag, workshops og stumpemarked med gamle reservedele.

- Alle delene til mine maskiner har ligget hjemme på gulvet. Der er ikke noget, der ikke har været skilt ad, og det er en pragtfuld måde at være pensionist på, siger Preben Hjort.

Dagens englænder show i Fangel Forsamlingshus var arrangeret i samarbejde med de engelske mc-klubber i Danmark. Og for mange samlere var det en kærkommen lejlighed til at vise det frem de har puslet med gennem de mørke vintertimer.

Oversigt

    Oversigt