En kro til en krone? - Skal vi fejre det eller drikke gravøl?

Det er afgørelsens time for den gamle Korinth Kro. Mandag aften bliver det besluttet om kroen får ny ejer. En flok ildsjæle har nemlig budt en krone for at forhindre, at kroen bliver revet ned.

Den gamle kro fra 1801 har stået tom i årevis - og nu skal Faaborg Midtfyns kommunalbestyrelse afgøre, om Foreningen Korinth Kro får lov til at købe den historiske bygning for en krone.

- Uh, jeg kan da godt mærke, at vi er nået til mandag. Nu er det nu. Skal vi fejre det i aften, eller skal vi drikke gravøl? Det er jo  lidt spændende, fortæller Finn Kyhn, der er medlem af Foreningen Korinth Kro.

Da Faaborg Midtfyn Kommune satte kroen til salg, kom der kun ét bud ind. 

- Jeg regner da stærkt med, at vi får den. Hvorfor skulle vi ikke det? Kommunen kan jo også vælge at sige, at de river den ned, men det tror jeg nu ikke, at de gør uden at de har givet os en chance, siger Finn Kyhn til TV 2/FYN. 

Vandrehjem i bygningerne
Foreningen, som har rødder i det lokale miljø, har planer om at drive kroen videre som for eksempel vandrehjem.

quote Uh, jeg kan da godt mærke, at vi er nået til mandag. Nu er det nu. Skal vi fejre det i aften, eller skal vi drikke gravøl?

Finn Kyhn, Foreningen Korinth Kro

- Foreningen består af lokale ildsjæle og byder selvfølgelig, men vi kan ikke give en høj pris. Men vi kan byde ind med et kompetent projekt, som bevarer en kulturværdi og skaber ny turistaktivitet til glæde for Korinth og Sydfyn, fortalte foreningens formand Bo Degnbol Nielsen til TV 2/FYN, da foreningen bød på kroen. 

Foreningen venter nu spændt på afgørelsen, skriver de på Facebook. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kroen er på et par tusinde kvadratmeter. Den er bevaringsværdig og kongelig privilegeret og indgår i et særligt kulturhistorisk miljø omkring Brahetrolleborg, og så er den en del af den Reventlowske fortælling. 

Masser af millioner til renovering
Foreningen forventer, at bygningerne kan sættes i stand for et sted mellem otte og 16 millioner kroner. Og hvis foreningen får fingrene i kroen - så venter det helt store arbejde.

- Hvem vil lege med os, hvem skal vi have fat i af fonde? Nu skal vi have vores projektbeskrivelse gjort knivskarp, så fondene bare siger: Det må vi støtte, lyder det fra Finn Kyhn. 

Se hele interviewet med Finn Kyhn

I 2011 blev kroen solgt - og så for en krone, men der lykkedes det ikke for de daværende ejere at skaffe de mange millioner kroner til at sætte kroen istand. Og derfor endte handlen med at gå tilbage. 

TV 2/FYN følger afgørelsen. 

 

Oversigt

    Oversigt