I det fynske folks tjeneste

Nu er det officielt: Sydfyn ramt af stormflod

Foto: Anders Høgh

Der var tale om stormflod, da vandet steg natten til torsdag. Det har Stormrådet slået fast torsdag middag.

Stormrådet har torsdag middag afgjort, at der var tale om stormflod i visse dele af landet, da vandstanden i de danske farvande steg til et meget højt niveau i forbindelse med den forhøjede vandstand onsdag aften og natten til torsdag. 

På Fyn var der stormflod syd for den gamle Lillebæltsbro og syd for Slipshavn ved Storebæltsbroen, samt i Det Sydfynske Øhav, fastslår Stormrådet. 

Afgørelsen betyder, at skaderamte i de udpegede områder har mulighed for at søge om erstatning for skader på bygninger eller løsøre, der er opstået som følge af de oversvømmelser, som stormfloden har medført.

Hvad gør du?

  • Anmeld skaderne til det forsikringsselskab, hvor du har din brandforsikring senest den 5. marts 2017. Du skal anmelde elektronisk på www.stormbasen.dk eller ved at kontakte dit forsikringsselskab.
  • Når skaden er anmeldt, får du besøg af en taksator, som opgør skaden. Forsikringsselskabet træffer herefter afgørelse om eventuel erstatning. Afgørelsen afhænger af en konkret vurdering af de enkelte skader i henhold til lovgrundlaget.
  Kilde: Stormrådet

  Læs også Betingelser for erstatning opfyldt: Stormrådet erklærer vandstigning for stormflod

   

  Disse skader gav stormfloden på Fyn

  * Det er hovedsageligt de sydlige kystbyer på Fyn, som har været mærket efter nattens stormflod. Torsdag er arbejdet med at få overblik over skaderne i gang i Assens, Faaborg, Middelfart, Svendborg, Nyborg og på Langeland.
   * Beredskabsstyrelsen har været nødt til at pumpe vand væk fra Assens Havn. Der har derudover det meste af natten været pumper ved voldgraven i Nyborg, hvor vandet ikke kan komme ud i Storebælt selv.
   * Der er melding om, at flere sommerhuse formentlig har været oversvømmet på Føns og i Varbjerg Strand ved Middelfart, og på Langeland gælder det sommerhusområderne i Hov Plantage og Bagenkop.
   * 180 husstande var i en periode uden strøm, hvilket skyldes, at energiselskaber slukkede for nogle transformatorstationer, så de ikke blev ødelagt af vand.
  Kilde: Ritzau

   

   

  Ved du noget? Så send os et tip

  Ny forbedret app til dig
  Ny forbedret app til dig
  Ny forbedret app til dig

  Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

  Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.