Nu er det slut: Ingen redning til Mentiqa-elever

Sct. Albani Skole overtager alligevel ikke eleverne fra Mentiqa, der er en skole for højt begavede børn. Det erfarer TV 2/Fyn.

Tidligere på ugen kom det frem, at Mentiqa-skolen i Odense lukker, fordi skolen ikke kunne mønstre elever nok til at få statstilskud. Kravet for tilskud fra staten er 32 elever, men Mentiqa-skolen manglede 1,33 elev.

Onsdag kom det frem, at Sct. Albaniskolen i Odense muligvis kunne overtage eleverne. Men det forslag har bestyrelsen på Sct. Albaniskolen netop sagt nej til.

Det er for usikkert økonomisk, lyder begrundelsen. Sct. Albaniskolen vil dog tilbyde Mentiqaskolen at overtage 10 elever fra 9. klasse, så de kan få deres eksamen til sommer.

TV 2/Fyn har talt med mor til to elever på Mentiqa, Johnna Gøttsch Hansen, der er knust over den seneste udvikling på historien.

- Det undrer mig, at der ikke er landspolitikere, der løfter den her problemstilling. Den her gruppe børn bliver meget dyre for samfundet, hvis de ikke får en god skolegang. I stedet for at være en kæmpe ressource, risikerer de at blive en meget stor byrde, siger hun til TV 2/Fyn.

Du kan se meget mere til den sag på vores nyhedskanal.

Oversigt

    Oversigt