I det fynske folks tjeneste

Nu fjernes luftledninger ved Lillebælt

01:21

1 af 2

Et af danmarkshistoriens største forskønnelsesprojekter træder ind i næste fase. De gamle luftledninger over Lillebælt bliver nu klippet ned.

Med starten af januar går arbejdet med at fjerne luftledningerne i gang. Teknikerne fra Energinet.dk går i gang på Jyllandssiden for senere at fortsætte på Fyn. Næste skridt bliver så at få lagt de høje master ned, så udsigten ved Lillebælt bliver flottere.

Når ledningerne er klippet, kommer turen til masterne og til slut fundamenterne. Masterne i Jylland er de første, der bliver taget ned. I februar og marts fjernes masterne på Fyn.

- Vi håber at nå alle masterne på de tre måneder, men det er ikke sikkert, at vi bliver færdige inden april. Vintervejret kan arte sig således, at det hele tager lidt længere tid. Da vi har flere tilsvarende arbejder i gang, kan det blive nødvendigt at forlade området i foråret for at vende tilbage til sommer, hvor vi fjerner de sidste master, siger chefprojektleder Christian Jensen.

I alt er det omkring 12 km luftledning, der skal fjernes. De erstattes med et kombineret land- og søkabel fra i Erritsø i Fredericia Kommune til Gamborg 4 km sydøst for Middelfart. Man forventer, at hele forskønnelsesprojektet kommer til at koste over 373,3 mio. kr.

Den 2. december satte man kablerne fra Erritsø ved Fredericia over Lillebælt til Gamborg sydøst for Middelfart i drift. Dermed flyder strømmen nu under Lillebælt, og det er så muligt at klippe de gamle kabler ned.

De store bæltkrydsningsmaster ved vandet vil først blive fjernet til efteråret.

Borgere, der har en eller flere master på deres grund, vil få nærmere besked om, hvornår og hvordan nedtagningen vil foregå.

Ved du noget? Så send os et tip