Nu flytter de første ind på Thomas B. Thriges Gade

Byomdannelsesprojektet Fra Gade til By har nået en historisk milepæl. De første af mange byggerier på den tidligere Thomas B. Thriges Gade står færdige og de første beboere flytter ind i den nye bydel.

Hvor der for tre år siden var en firesporet vej, står nu to nybyggede huse. De er de første af i alt 14 bygninger og 9 byrum, som, sammen med det nybyggede kultur- og konferencehus Odeon, skal genskabe en sammenhængende bymidte i Odense centrum, efter at Thomas B. Thriges Gade i 40 år har delt byen over på midten.

Målet med byomdannelsen, som Odense Kommune og Realdania står bag, er at skabe et tæt og bæredygtigt byliv, som kan tiltrække både erhvervsliv og borgere og bidrage til udviklingen af Odense, og filantropdirektør Anne Skovbro hos Realdania kalder det kæmpestort:

- Jeg ved ikke, om Odense selv er klar over, hvor stort det her er, men for mig at se er det kæmpestort, endda i europæisk målestok. I 70'erne var der mange byer, der lavede de her gadegennembrud, som man senere har fortrudt. Nu har man genskabt en bymidte, og de første beboere er flyttet ind. Det er historisk, siger hun.

Udsigten trak

Og en af de første, der har båret flyttekasserne ind i en af de nye bygninger er Christine Karnvad. Hun studerer finans-bachelor og flytter ind sammen med sin kæreste. Hun er ikke i tvivl om, hvad der fik parret til at skrive under:

- Det var centrum og det var nyt. Vi kunne være med til at bestemme, hvad der skulle være i lejligheden, hvordan tingene skulle se ud, siger Christine Karnvad og tilføjer:

- Og så synes jeg denne nye Odense bymidte kunne være et interessant sted, med letbanen og den nye have der bliver lavet. Og udsigt over de gamle smukke huse - det var en fantastisk udsigt man kunne have her inde i centrum.

Det begynder at ligne ...

Husene er bygget af det odenseanske ejendomsselskab 5E og står lige der, hvor Thomas B. Thriges Gade blev lukket for gennemkørende trafik den 29. juni 2014 af daværende borgmester Anker Boye (S).

Lukningen af gaden var startskuddet på det gennemgribende byomdannelsesprojekt, som nu for alvor er ved at tage form.

quote Nu har man genskabt en bymidte, og de første beboere er flyttet ind. Det er historisk

Anne Skovbro, Realdania

Borgmester Peter Rahbæk Juel (S) er sammen med repræsentanter fra byrådet og partnerskabet bag Fra Gade til By med til at byde de første beboere velkommen til den nye bydel.

Tirsdag var der reception for beboerne på de nye adresser Carl Nielsens Kvarter nr. 9 og nr. 17.

Oversigt

    Oversigt