Nu kan der komme flere kystnære sommerhuse på Fyn

En ny aftale åbner op for at bygge flere sommerhuse i de fynske kystbyer. Flere kystkommuner får nemlig mulighed for at udlægge flere sommerhusgrunde.

Snart kan der komme endnu flere sommerhuse i fynske byer, der ligger i en kystkommune.

En ny politisk aftale giver fire fynske kommuner mulighed for at udlægge flere sommerhusgrunde. Det er regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, der står bag aftalen.

På Fyn kan der i alt komme 209 nye sommerhuse, da der er blevet givet tilladelse til dette antal nye grunde fordelt i flere kommuner.

Det fordeler sig mellem fire fynske kystkommuner på følgende vis:

 

  • Assens Kommune får 14 nye grunde
     
  • Faaborg-Midtfyns Kommune får 40 nye grunde
     
  • Nordfyns Kommune får 97 nye grunde
     
  • Ærø Kommune får 58 nye grunde

 

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) udtaler i en pressemeddelelse, at han er glad for, at aftalen nu er på plads.

- Den har været længe undervejs og vil styrke turisme i Danmark, siger han.

 

 

Borgmester: Endelig flere sommerhuse på Ærø

En af de kommuner, der har udsigt til at få mange flere sommerhuse, end de har på nuværende tidspunkt, er Ærø Kommune. Her kommer de nye sommerhusgrunde til at ligge i henholdsvis Jørbæk og Vitsø ved Søby.

- Det er jeg rigtig glad for at høre. Det er vi meget taknemmelige for, at vi får lov til, siger borgmester Ole Wej Petersen (S) fra Ærø Kommune.

Ærø har på nuværende tidspunkt 45 sommerhusgrunde i Borgnæs. Derfor er borgmesteren glad for, at der nu er udsigt til flere sommerhuse på øen.

- Vi har på Ærø ikke så mange sommerhusgrunde og muligheder for at udvide, fordi der bag det nuværende område ligger en fredsskov, fortæller Ole Wej Petersen.

Ærø Kommune har haft søgt om at få tilladelse til at udlægge 90 nye grunde.

 

 

Skal styrke turisme på Fyn

Den fynskvalgte folketingspolitiker Jane Heitmann (V) er glad for den nye aftale.

- Jeg synes, det er et enormt aktiv for Fyn, at vi nu får mulighed for at byde endnu flere glade turister velkommen til Fyn, fordi det kan bidrage til vækst, omsætning og udvikling - og det har vi brug for på Fyn, siger Jane Heitmann (V), der sidder i Folketingets Erhvervs, Vækst- og Eksportudvalg.

Hun mener, at der også kan følge andre ting med de nye sommerhusgrunde.

- Det kan skabe omsætning på de lokale restauranter, i detailhandlen og ved lokale håndværkere, der skal bygge sommerhuse og vedligeholde sommerhuse, siger Jane Heitmann (V).

Aftalen, der giver tilladelse til de nye sommerhusgrunde, indeholder også mulighed for at etablere omkring 150 hektar bynær drikkevandsskov og midler til mindst 35 hektar urørt skov på private arealer.

- Selvom det her drejer sig om over 200 nye sommerhuse på Fyn, så mener jeg bestemt ikke, det sætter den fynske natur og de fynske herlighedsværdier under pres, siger Jane Heitmann.

 

Oversigt

    Oversigt