Nu kan du få borgerservice i Brugsen

Faaborg Midtfyn Kommune vil i nærkontakt med borgerne. Hvis man har brug hjælp til for eksempel Digital Post, Skat eller Nem-id kan det klares lokalt.

Alt foregår efterhånden over nettet, hvad enten det handler om bilen, banken eller borgerservice. Men i Faaborg-Midtfyn Kommune har man fundet ud af, at den elektroniske løsning ikke altid er den bedste. For at komme tættere på borgerne har kommunen derfor taget nye – eller rettere sagt gamle metoder i brug.

I SuperBrugsen i Ferritslev kan man fylde kurven med mange forskellige varer, og de næste par måneder kan man ovenikøbet få borgerservice med i handlen.  En gang om ugen flytter en medarbejder fra Faaborg-Midtfyn Kommune kontoret ud i den lokale brugs, så borgerne kan få personlig hjælp til opgaver som pension, kontanthjælp, skat og meget mere.

quote Det giver nærvær, øjenkontakt, og tryghed, at vi er der lokalt til at hjælpe.

Annette Esperi

Kommunen vil på den måde forsøge at komme lidt tættere på borgerne og være i nærkontakt med dem på en anden måde, lyder forklaringen. 

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Det giver nærvær, øjenkontakt, og tryghed, at vi er der lokalt til at hjælpe. Og så er det lettere at læse borgeren frem for i telefonen, siger Annette Esperi fra Borgerservice i Faaborg-Midtfyn Kommune. Hun er en af de medarbejdere, som hjælper borgerne i brugsen.

 

Borgmester Christian Thygesen har store forventninger til den nye ordning.

- Det er med til at skabe mere nærvær og nærhed mellem borger og kommune, og det tror jeg faktisk, mange borgere efterspørger, siger Christian Thygesen.

I første omgang er der tale om en forsøgsordning, som  løber frem til 30. januar 2017.  Forsøget bliver også afprøvet i  Ferritslev -Rolfsted og er et led i kommunens strategi om at "komme tættere på borgerne".

Du kan se mere til den nye ordning på TV 2/Fyn klokken 19.30.

Oversigt

    Oversigt