Borgmester: - Nu kan man roligt sætte børn i verden i Odense

Seks af de otte partier i Odense Byråd vedtog sent onsdag aften et budget for de næste fire år. Ifølge borgmesteren er velfærden nu sikret for både børn og ældre.

- Vi har sikret velfærden i Odense for de mindste børn og ældre de kommende fire år. Vi ved, at der kommer markant flere børn og ældre, og vi har haft modet til at omprioritere, og nu kan man roligt sætte børn i verden i Odense og man kan roligt blive gammel. Vi har pengene så vi kan følge med, lød det fra borgmester Peter Rahbæk Juel kort efter underskrivelsen af budgetaftalen.

Bag budgettet står Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative, SF, Dansk Folkeparti og Alternativet. Enhedslisten trak sig tidligere torsdag og Venstre var slet ikke inviteret med til budgetforhandlingerne.

- Det er ærgerligt, at borgmesteren ikke tror på, at vi kan finde enighed, og vi tror på at vi kunne have bidraget med noget, lød det onsdag eftermiddag fra Christoffer Lilleholt fra Venstre.

En hulens masse institutioner

Men det andet store borgerlige parti Konservative er med i budgetaftalen.

- Det er gået rigtigt godt, og vi har landet en fornuftig aftale, siger Kristian Guldfeldt fra Konservative.

Ifølge Peter Rahbæk Juel så betyder budgetaftalen, at Odense nu skal investere i velfærd for at imødegå de udfordringer velfærden står over for de kommende år.

- Vi skal bygge en hulens masse daginstitutioner, og så skal vi bygge botilbud til handicappede, siger borgmesteren.

Investeringerne i Odenses velfærd de kommende år betyder blandt andet:

    Pengene til investeringerne i velfærden kommer fra forårets aftale om omprioritering af 200 millioner kroner, som alle partier i byrådet - bortset fra Venstre - står bag. Aftalen indebærer nedskæringer på blandt andet kulturområdet, administration og anlægsudgifter.

    Oversigt

      Oversigt