Lysreklame: Jane Jegind vil begrænse lyset om aftenen

Mange borgere har været utilfredse med reklametavlen på Fisketorvet siden opsætningen. Nu er udvalg klar til at kigge på slukketiderne.

Den næsten 1.000 tommer store reklameskærm ved Fisketorvet har været til debat på et møde i by- og kulturudvalget tirsdag eftermiddag.

I sin levetid har skærmen ikke kun skabt opmærksomhed om de tilbud, den viser frem. Den har også skabt opmærksomhed om sig selv.

quote Det var aldrig meningen, at nogen skulle føle sig så stærkt generet.

Jane Jegind, Rådmand (V)

Lysreklamen har nemlig medført en ophedet debat, fordi de mange elektroder lyser nattehimlen op og forstyrrer både søvn og udsyn hos mange borgere.

Vil finde ny løsning

Rådmand Jane Jegind fortæller efter mødet, at man er indstillet på at finde en ny løsning.

- Det var aldrig meningen, at nogen skulle føle sig så stærkt generet. Derfor ønsker vi i udvalget en dialog om, hvorvidt vi kan begrænse lyset om aftenen, siger hun til TV 2/FYN i dag.

Særligt naboerne til skærmen har kritiseret det skarpe lys, der i øjeblikket må være tændt fra kl. 07.00 om morgenen til klokken 23.00 om aftenen. Og netop lyset i de mørke timer er udvalget klar til at kigge nærmere på.

En spændende tanke

Ifølge Jane Jegind skulle lysreklamen give Odense og særligt området ved Thomas B. Thriges Gade et ”storby-præg”.

- Vi var en del, der syntes, at det kunne være en spændende tanke. Ingen af os gjorde det for at genere nogen. Derfor må vi tage det til efterretning, når der er nogen, der føler sig voldsomt generet af det, udtaler Jane Jegind.

Nu vil udvalget først og fremmest åbne op for en ny dialog om lysreklamen, men ifølge rådmanden er man også klar til at kigge på muligheder i byggeloven.

Oversigt

    Oversigt