Målet-Bent takker af: - Nu skal jeg drikke bajere et andet sted

I 47 år har Bent Jørgensen drevet restauranten Målet i Odense. Om 14 dage er det slut, og så skal han ikke længere servere øl og schnitzler.

To millioner wienerschnitzler og utallige mængder fadøl er blevet serveret i løbet af restaurant Målets lange historie. Nu er den sidste øl tappet, og ejer Bent Jørgensen har solgt sin restaurant. 

I december blev restauranten i Jernbanegade i Odense solgt. På en håndskrevet besked på døren takker Bent Jørgensen for 47 "dejlige år".

- Der faldt en sten for mit hjerte, da jeg kunne skrive det. Jeg næsten smågræd den dag, han (ejendomsmægleren, red.) ringede og sagde, at alt var i orden, fortæller den 74-årige Bent Jørgensen.

 

Selvom farvellet til Målet er en smule vemodigt for ejer Bent Jørgensen, fældede han en lille tåre, da salget gik igennem.
Fotograf: Marie Louise Florival

 

Nøglerne gives videre

Fredag overdrager han nøglerne til den nye ejer. De sidste dage i Jernbanegade skal han bruge til at tage afsked - og det samme skal de trofaste kunder. 

- Tak for øl. Vi kommer til at savne Målet, lyder det fra en kunde, der støder ind i Bent Jørgensen ude foran restauranten. 

- Ja, det gør jeg også, når vi kommer dertil. 

- Nu håber jeg, at jeg kan komme ud og drikke nogle bajere nogle andre steder, svarer Bent Jørgensen. 

Et slags bibliotek

Indtil den 1. februar, hvor de nye ejere overtager, kan Bent Jørgensen gå rundt og mindes næsten fem årtiers minder blandt fjerbolde, fodboldspillere og autografer.

 

Bent Jørgensen er et levende bibliotek. Se, hvordan han husker EM '92.
Fotograf: Marie Louise Florival

 

- Det var ikke bare en restaurant. Man kan sammenligne det med et slags bibliotek. Det hænger bare på væggen, fortæller Bent Jørgensen.

Minderne deler sportspubben med kunderne. Inden Målet skifter ejer, vil en kunde save et stykke af det fodboldmål, der står i restauranten - som en souvenir efter godt og vel et halvt århundrede.

Det vides endnu ikke, om den nye ejer har tænkt sig at føre Målet videre som restaurant.

 

Se hele indslaget med Bent Jørgensen og Målet.
Fotograf: Marie Louise Florival

Oversigt

    Oversigt