Nu stemmer de sidste Danish Crown-ansatte om lønaftalen

Der er spænding om afstemningen til det sidste på Danish Crown. Tillidsfolk erkender, at det kan gå begge veje

Omkring 6000 slagteriarbejdere på Danish Crowns svineslagterier finder tirsdag ud af, om en del af deres lønkroner fremover skal gå til at investere i svineproduktion.

De ansatte har siden torsdag kunne stemme om den kontroversielle lønaftale, men stemmeboksene på DC Porks ni afdelinger bliver smækket i klokken 10, og herefter fragter tillidsfolkene alle stemmerne til afdelingen i Horsens, hvor de bliver talt op.

- Det er kun de allersidste, der kommer til at stemme tirsdag, siger fællestillidsmand Lars Mose, som sammen med resten af tillidsfolkene har foreslået den nye lønaftale.

- Interessen for at stemme har været rigtig stor. I Horsens når vi en stemmeprocent på over 90 procent. Selv langtidssygemeldte har været inde og stemme, siger Lars Mose.

Der er spænding om resultatet til det sidste, for det ser ud til at blive meget tæt løb, siger Lars Mose.

- Jeg håber og tror på et ja. Men det kan gå begge veje. Nu er vi nået dertil, hvor vi bare gerne vil have resultatet og få det overstået, siger han.

Interessen for slagteriarbejdernes lønaftale har også uden for slagterierne været enorm, og aftalen har fået ros af politikere og fagbevægelsen for at være en nytænkende måde at redde arbejdspladser på.

Men en del af medarbejderne har været skeptiske hele vejen igennem, erkender Lars Mose.

- Med sådan en kontroversiel sag som at investere i egen arbejdsplads, er det klart, at der må være forskellige holdninger. Nogle tror på, at konstruktionen kan lade sig gøre, mens der er andre, der ikke tror på det, siger Lars Mose.

- Men heldigvis har stemningen undervejs været god, tilføjer han.

Resultatet af afstemningen ventes i løbet af tirsdag eftermiddag.

Oversigt

    Oversigt